برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

اثر مصرف خوراكي عصاره آبي گياه بولاغ اوتي در كنترل قند و چربي در ديابت تجربي

نوع ارائه: پوستر
نویسنده: شاهرخي نادر*,خاكساري محمد,شعباني محمد,جوكار سياوش,رضايي زاده رضا
 
 *مركز تحقيقات فيزيولوژي، گروه فيزيولوژي، دانشگاه علوم پزشکي کرمان
 
عنوان همایش: كنگره فيزيولوژي و فارماكولوژي ايران
نوع همایش:  انجمن هاي علمي
حامی:  انجمن فيزيولوژي و فارماكولوژي ايران، دانشگاه علوم پزشكي مشهد
زمان:  1386دوره 18
 
 
چکیده: 

مقدمه: در پژوهش حاضر اثرات گياه بولاغ اوتي بر روي كنترل قند و چربي پلاسما در موش صحرايي ديابتي بررسي شد.
روش ها: اين مطالعه بر روي 160 سر موش صحرايي نر بالغ انجام و موش ها به 6 گروه تقسيم شدند. يك گروه سالم غير ديابتي و 5 گروه ديگر با تزريق زير
جلدي 55mg/kg استرپتوزوتوسين ديابتي شدند. به سه گروه از حيوانات ديابتي عصاره آبي دوزهاي كم (25mg/kg) و زياد [(75mg/kg، كوتاه مدت چهار هفته اي و دراز مدت هشت هفته اي گياه)] بولاغ اوتي به روش گاواژ داده شد. به يك گروه از حيوانات ديابتي 4-2 واحد انسولين NPH به روش IP تزريق شد و يك گروه ديابتي نيز تحت درمان عصاره قرار نگرفت.
نتايج: همه گروه هاي تحت درمان كاهش معني داري در ميزان گلوكز پلاسما در مقايسه با گروه ديابتي نشان دادند. بيشترين كاهش توسط گروه دوز بالا و درازمدت عصاره بولاغ اوتي ايجاد شد كه اين كاهش داراي اختلاف معني دار با كاهش گلوكز ناشي از انسولين
است (P<0.001). عصاره تغييري در غلظت هاي كلسترول تام و تري گليسيريد پلاسما حيوان ديابتي ايجاد نكردند. دوزهاي كم و بالاي عصاره باعث افزايش LDL-كلسترول حيوان ديابتي شد (0.001>P). ميزان HDL-كلسترول حيوان ديابتي توسط دوز زياد درازمدت عصاره كاهش پيدا كرد.
نتيجه گيري: مصرف هر دو دوز عصاره آبي گياه بولاغ اوتي قادر به كاهش گلوكز پلاسما در حيوان ديابتي بوده اما بر روي چربي هاي خون بي تاثير بوده يا داراي تاثير منفي است، لذا مصرف آن براي كنترل قند خون در بيماران ديابتي پيشنهاد مي شود
.

 
کلید واژه: 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
 
بازدید یکساله 130  
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی