برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

بررسی میزان پراکسید در بادام زمینی های موجود در سطح توزیع شهرستان مشهد

نوع ارائه: پوستر
نویسنده: نيك خواه الهام,بلكامه فرانك,بروشكي محمدطاهر
 
 
 
عنوان همایش: كنگره فيزيولوژي و فارماكولوژي ايران
نوع همایش:  انجمن هاي علمي
حامی:  انجمن فيزيولوژي و فارماكولوژي ايران، دانشگاه علوم پزشكي مشهد
زمان:  1386دوره 18
 
چکیده: 

مقدمه و هدف: آنچه مسلم است پراکسيد موجود در مواد غذايي از عوامل موثر در ايجاد سرطان مي باشد و توليد کنندگان فرآورده هاي غذايي و ارگانهاي نظارتي در راستاي کاهش ميزان پراکسيد مواد غذايي حرکت مي کنند. با توجه به درصد بالاي روغنهاي غير اشباع در بادام زميني (37%) اين دانه روغني مفيد، بسيار مستعد اکسيداسيون مي باشد لذا بايد کنترلهاي بيشتري در زمينه فرآيند توليد، بسته بندي و نگهداري بعمل آيد.
روش: براي بررسي ميزان پراکسيد بادام زميني برشته شده از نمونه هاي موجود در سطح توزيع اعم از محصولات کارخانه اي و محصولات کارگاهي تعداد 8 نمونه تهيه و پس از استخراج روغن، ميزان پراکسيد نمونه ها به روش تيتراسيون اندازه گيري و مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت.
يافته ها: با آناليز داده هاي بدست آمده مشاهده گرديد در 85% نمونه ها ميزان پراکسيد ايجاد شده بالاتر از ميزان پراکسيد استاندارد (10 ميلي اکي والان در کيلوگرم) مي باشد. همچنين يافته ها نشان داد ميزان پراکسيد ارتباط معني داري با تاريخ توليد نمونه ها دارد بدين معنا که هر چه تاريخ توليد محصول جديدتر بود، پراکسيد استحصالي کمتر گزارش گرديد.
نتيجه گيري: با توجه به نتايج بدست آمده به نظر مي رسد روشهاي فعلي توليد و نيز بسته بندي بادام زميني مناسب نمي باشد و اين ماده غذايي پر انرژي، پر پروتئين و مفيد را به ماده اي بالقوه مضر و پرخطر تبديل مي کند

 
کلید واژه: 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
 
بازدید یکساله 177  
 
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی