برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

تاثير عصاره تام ميوه كرفس بر التهاب در موش

نوع ارائه: پوستر
نویسنده: نصري سيما*,رمضاني مينا,ياسا نرگس
 
 *گروه زيست شناسي، دانشگاه آزاد اسلامي، واحد پرند
 
عنوان همایش: كنگره فيزيولوژي و فارماكولوژي ايران
نوع همایش:  انجمن هاي علمي
حامی:  انجمن فيزيولوژي و فارماكولوژي ايران، دانشگاه علوم پزشكي مشهد
زمان:  1386دوره 18
 
 
چکیده: 

مقدمه: با توجه به عوارض بي شمار ناشي از داروهاي مصنوعي، در دهه اخير توجه زيادي به مصرف داروهاي گياهي شده است. پژوهش حاضر با هدف بالا اثر ضد التهابي عصاره تام ميوه كرفس را مورد بررسي قرار داده است.
روش: در اين پژوهش از موش سوري نر استفاده شد كه به 7 گروه تقسيم شدند: گروه شاهد، گروه دريافت كننده دگزامتازون با دوز 5/2 ميلي گرم بر كيلوگرم وزن حيوان به عنوان گروه كنترل مثبت، گروه هاي دريافت كننده عصاره ميوه كرفس (كه به پنج گروه دريافت كننده دوزهاي 500، 400، 300، 200، 100 تقسيم شدند). تزريقات به روش داخل صفاقي انجام گرفت. جهت ايجاد التهاب از گزيلن استفاده شد. 15 دقيقه بعد از تزريق عصاره 03/0 ميكروليتر از گزيلن در سطح قدامي و پشتي لاله گوش راست حيوانات تزريق و دو ساعت بعد حيوان كشته شد، سپس دو گوش حيوان را جدا كرده و با استفاده از چوب پنبه سوراخ كن برش هاي 7 ميلي متري از دو گوش چپ و راست گرفته شده و وزن گرديد. اختلاف وزن دو گوش چپ و راست نشانه ايجاد التهاب مي باشد.
يافته ها: نتايج بدست آمده در پژوهش حاضر نشان مي دهد كه عصاره ميوه كرفس سبب كاهش معني دار التهاب گشت. موثرترين دوز عصاره 400 ميلي گرم بر كيلوگرم بود. بين دو گروه دريافت كننده عصاره و دگزامتازون تفاوت معني داري مشاهده نشد.
نتيجه گيري: عصاره ميوه گياه كرفس داراي روغن هاي فرار، رزين ها و فلاونوييدها مي باشد كه به نظر مي رسد اثر ضد التهابي آن مربوط به اين تركيبات باشد
.

 
کلید واژه: 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
 
بازدید یکساله 83  
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی