برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

بررسي اثر عصاره آبي هوفاريگون بر درد و التهاب ناشي از فرمالين در موش سوري

نوع ارائه: پوستر
نویسنده: ريحاني بهرام,خياط نوري ميرهادي,گلابي مصطفي,خباز مهدي
 
 
 
عنوان همایش: كنگره فيزيولوژي و فارماكولوژي ايران
نوع همایش:  انجمن هاي علمي
حامی:  انجمن فيزيولوژي و فارماكولوژي ايران، دانشگاه علوم پزشكي مشهد
زمان:  1386دوره 18
 
 
چکیده: 

مقدمه و هدف: هوفاريگون يکي از گونه هاي گياهان دارويي است که حاوي تعداد زيادي ترکيبات پلي فنوليک، مثل فلاوونوئيدها و اسيدهاي فنوليک بوده و مطالعات نشان داده اند که ترکيبات پلي فنوليک داراي اثرات آنتي اکسيداني قوي و ضد التهابي در مدلهاي حيواني مختلف مي باشند. همچنين در طب سنتي از اين گياه به عنوان دارويي براي کاهش درد و التهاب استفاده مي گردد. هدف از اين مطالعه تعيين اثر عصاره آبي گياه هوفاريگون بر درد ناشي از فرمالين در موش سوري مي باشد.
روش کار: بعد از تهيه تعداد 24 سر موش سوري نر با رنج وزني
g28-25 و گروه بندي آنها در دو گروه شاهد و نمونه (n=12)، عصاره آبي هوفاريگون با دز 5.0 g/kg به مدت يک هفته قبل از تست فرمالين به صورت خوراکي به موش هاي سوري گروه نمونه تجويز شد. براي ايجاد درد، فرمالين (5%، 20 ميکروليتر) به صورت کف پايي تزريق شد. مدت زمان ليسيدن و گاز گرفتن کف پا در محل تزريق به عنوان پاسخ درد، در فواصل زماني 5 دقيقه اي به مدت 1 ساعت ثبت گرديد.
يافته ها: نتايج نشان داد که تزريق کف پايي فرمالين يک رفتار درد 2 مرحله اي (مرحله اول: 0-5 دقيقه و مرحله دوم: 15-45 دقيقه بعد از تزريق) ايجاد مي کند. تجويز خوراکي هوفاريگون قبل از تزريق فرمالين، پاسخ درد مرحله دوم را در مقايسه با گروه شاهد به طور معني داري کاهش داد
(P<0.05). ولي در مورد مرحله اول اثر معني داري نشان نداد (p≥0.05).
نتيجه گيري: بر اساس نتايج مي توان چنين مطرح نمود که تجويز خوراکي عصاره آبي هوفاريگون باعث کاهش درد شده و يک اثر کاهش دهنده التهاب نيز ايجاد مي کند. اين اثر احتمالا به دليل اثرات آنتي اکسيداني، ضد دردي و ضد التهابي قوي آن مي باشد
.

 
کلید واژه: 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
 
بازدید یکساله 96  
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی