برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

اثر عصاره آبي زعفران بر تخريب يادگيري و حافظه فضايي ناشي از مورفين

نوع ارائه: پوستر
نویسنده: حقيقي زاد هايده*,پورمتعبد علي,قدمي محمدرسول,قدمي سارا,صحرايي هدايت,ندايي سيدارشاد
 
 *گروه فيزيولوژي، دانشكده پزشكي، دانشگاه علوم پزشكي كرمانشاه
 
عنوان همایش: كنگره فيزيولوژي و فارماكولوژي ايران
نوع همایش:  انجمن هاي علمي
حامی:  انجمن فيزيولوژي و فارماكولوژي ايران، دانشگاه علوم پزشكي مشهد
زمان:  1386دوره 18
 
 
چکیده: 

مقدمه: قبلا گزارش شده بود كه تجويز حاد مورفين يادگيري و حافظه فضائي را در موشهاي صحرايي تخريب مي كند. از طرف ديگر نشان داده شده است كه تجويز عصاره زعفران سبب بهبود اثرات تخريبي ناشي از اتانول بر فرآيندهاي مذكور در موش كوچك آزمايشگاهي مي شود، همچنين مطالعات ديگر بيانگر آن است كه عصاره زعفران اثرات مهاري ناشي از اتانول بر تقويت طولاني مدت (LTP) در برشهاي زنده هيپوكمپ موشهاي صحرايي نر را سركوب مي كند. احتمال دارد مكانيسمهاي مسوول تخريب يادگيري و حافظه فضايي ناشي از اتانول و مورفين داراي مشابهت هايي باشند، لذا در مطالعه حاضر اثر عصاره زعفران بر تخريب فرآيندهاي يادگيري و حافظه فضايي ناشي از مورفين بررسي شد.
روش كار: در اين مطالعه موشهاي صحرايي نر بمدت 5 روز متوالي تحت تجويز عصاره زعفران
(50 mg/kg, i.p.) سي دقيقه قبل از تجويز مورفين (10 mg/kg, i.p.) يا سالين قرار گرفتند. حيوانات گروه كنترل فقط مورفين يا سالين دريافت نمودند. شاخصه هاي يادگيري و حافظه فضايي همزمان در روزهاي فوق الذكر در ماز آبي موريس بررسي شد. اطلاعات حاصله توسط ANOVA بررسي شد.
يافته ها: نتايج نشان داد تجويز مورفين يادگيري فضايي را تخريب مي كند كه با تجويز عصاره زعفران تا حد زيادي بهبود مي يابد.
نتيجه گيري: تجويز عصاره زعفران مي تواند تا حدودي اثرات مهاري مورفين در روند يادگيري فضايي موش صحرايي را بهبود بخشد
.

 
کلید واژه: 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
 
بازدید یکساله 82  
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی