برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

مروری بر فلزات سنگین در برنج (منابع آلودگی، شناسایی و اندازه گیری)

نوع ارائه: مقاله
نویسنده: وهاجي ندا*,طايفه ماندانا
 
 *دانشگاه آزاد اسلامي، واحد لاهيجان
 
عنوان همایش: کنفرانس ملي دستاوردهاي نوين در صنايع غذايي و تغذيه سالم
نوع همایش:  سازمان ها و مراکز غير دولتي
حامی:  سازمان بسيج مهندسين کشاورزي و منابع طبيعي استان البرز، موسسه زرين قلم
زمان:  1395دوره 1
 
چکیده: 

هر ساله بيش از يک سوم افراد کشورهاي توسعه يافته به بيماري هاي ناشي از مواد غذايي گرفتار مي شوند و ميزان مرگ و مير ناشي از بيماري هاي منتج از آلاينده هاي مواد غذايي در کشورهاي در حال توسعه سالانه 2.2 ميليون نفر گزارش شده است. با توجه به اين مساله و نيز ماهيت بين المللي اهميت روز افزون غذا، در سالهاي اخير، توجه عموم مردم و ارگانهاي نظارتي در بخش غذا به خصوص سازمان تجارت جهاني به صورت جدي به ايمني غذا و تضمين کيفيت آن معطوف گشته است. علائم مزمن قرار گرفتن در معرض فلزات سنگين عبارتند از افسردگي، تحريک پذيري، نوسانات خلقي، لرزش، بيماري هاي خودايمني، عفونت مزمن و انواع سرطان ها. اگرچه به گفته پژوهشگران عوامل بسياري در ابتلا به اين بيماري ها موثرند با منابع مختلف آلودگي و انتشار فلزات سنگين و نحوه آلودگي گياه برنج از طريق کودها، زمين هاي آلوده کشاورزي و حشره کش ها و بررسي عوارض اين فلزات، نتايج نشان دهد که فلزات سنگين در اغلب نمونه ها برنج جمع آوري شده در سطح کشور (بومي و وارداتي) هنوز در محدوده مجازي است که توسط قوانين دولتي تعيين شده است، هرچند نتايج متذکر مي شوند بخشي از که محصولات حاصل بهره برداري از زمين هاي آلوده به فلزات سنگين هستند، آلودگي بالاتري از حد بحراني را دارا بودند.

 
کلید واژه: برنج، فلزات سنگين، آلودگي
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
 
بازدید یکساله 118   pdf-file
 
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی