برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

بررسي اثر تزريق صفاقي عصاره زعفران بر كاهش درد در رت

نوع ارائه: پوستر
نویسنده: آخوندي ميبدي حاج هدايت اله*,بشردوست نصراله,وحيدي مهرجردي عليرضا
 
 *انجمن علمي پزشكي، دانشگاه آزاد اسلامي، واحد يزد
 
عنوان همایش: كنگره فيزيولوژي و فارماكولوژي ايران
نوع همایش:  انجمن هاي علمي
حامی:  انجمن فيزيولوژي و فارماكولوژي ايران، دانشگاه علوم پزشكي مشهد
زمان:  1386دوره 18
 
 
چکیده: 

درد يك پاسخ فيزيولوژيك به يك محرك آزار دهنده است كه همه آنرا تجربه كردند. امروزه براي كاهش درد اغلب از داروهاي مسكن و مخدر استفاده مي شود كه همگي داراي عوارض فراواني هستند. در طب سنتي داروهايي گياهي از جمله زعفران براي كاهش درد استفاده مي شد. از اين رو ما بر آن شديم تا اثر ضد دردي عصاره زغفران را در رت بررسي كنيم.
اين مطالعه به صورت تجربي بر روي 24 موش رت نر كه بصورت تصادفي به 3 گروه 6 تايي با وزن 25-20 گرم انجام گرفت. پس از عصاره گيري از زعفران، عصاره بدست آمده را در رقتهاي 1 و 2 و 4 ميليليتر در 100 ميلي ليتر آب مقطر تهيه و به 3 گروه و به گروه شاهد نرمل سالين داخل صفاقي تزيق شد. بعد از 15 دقيقه به كف پاي هر موش 50 ميكروليتر محلول رقيق شده 5/2 درصد فرمالين تزريق و به مدت يك ساعت رفتار موش در هر 15 ثانيه زير نظر گرفته شد. سپس داده ها با آزمون آماري
ANOVA تحليل شد. از نتايج آماري اينگونه بدست آمد كه تزريق عصاره رقيق شده زعفران اثر ضد دردي معني داري در كاهش درد حاد و مزمن ايجاد مي كند و مرحله درد مزمن را به تعويق مي اندازد. اين اثر ضد دردي در غلظت 1 ميليمتر در 100 ميلي ليتر آب مقطر واضحتر مي باشد. با توجه به مشكل عمومي درد در جامعه و عوارض جانبي نسبتا زياد داروهاي ضد دردي موجود در بازار دارويي، استفاده از زعفران براي كاهش درد در بيماران با دردهاي مزمن توصيه مي شود و پژوهشهاي ديگر در اين مورد لازم به نظر مي رسد.

 
کلید واژه: 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
 
بازدید یکساله 126  
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی