برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

بررسي کاربرد ازن در نگهداري خرما

نوع ارائه: مقاله
نویسنده: نيك آسا امير,علي زاده آيناز*,حيدرنژاد كاميار
 
 *گروه علوم و صنايع غذايي، واحدتبريز، دانشگاه آزاد اسلامي، تبريز، ايران
 
عنوان همایش: كنفرانس ملي توسعه كشاورزي، زمين سالم
نوع همایش:  سازمان ها و مراکز دولتي و عمومي
حامی: سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی، استان البرز
زمان:  1394دوره 1
 
 
چکیده: 

خرما به عنوان يک ماده غذايي با ذخيره انرژي بالا در سراسر جهان مورد استفاده قرار مي گيرد. ايران يکي از بزرگترين توليد کنندگان خرما با توليد متوسط سالانه بيش از يک ميليون تن مي باشد. يکي از مشکلات توليد کنندگان خرما، صدمات ناشي از آفات انباري از جمله کپک، مخمر و لارو مي باشد. به طور معمول، متيل برومايد و فسفين براي ضد عفوني کردن خرما مورد استفاده قرار مي گيرند ولي اثرات سمي جانبي ناشي از اين ضد عفوني کننده ها باعث شده است که محققان صنايع غذايي، مواد امن تري را براي ضد عفوني مورد بررسي قرار دهند. در سال 1997، ازن به عنوان يک ضد عفوني کننده امن توسط سازمان غذا و دارو به رسميت شناخته شده و در بسياري از کشورها براي تماس مستقيم با مواد غذايي، مجاز اعلام گرديد. مطالعه حاضر مروري بر مطالعات انجام شده در خصوص جايگزيني ضد عفوني کننده هاي معمول با ازن براي کاهش بار ميکروبي، بهبود کيفيت، افزايش مدت زمان ماندگاري محصول مي باشد. نتايج نشان مي دهد ازناسيون يک متد مناسب براي کاهش بار ميکروبي و افزايش مدت زمان نگهداري خرما مي باشد.

 
کلید واژه: خرما، ازن، بارميکروبي
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
بازدید یکساله 192   pdf-file
 


moavenatelmi
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی