با افزايش آگاهي مردم از عوارض خطرناک آنتي بيوتيک هاي سنتزي، ميزان تقاضا براي جايگزين هاي طبيعي و نوين اين داروها افزايش پيدا مي کند. اين مطالعه با هدف بررسي خاصيت سينرژيسمي نانو نقره و عصاره شلغم بر روي باکتري هاي بيماري زا صورت گرفت. در اين مطالعه از گياه شلغم با نام علمي Brassica Napus L. و نانو ذرات نقره استفاده شد. ابتدا عصاره الکلي گياه تهيه شد و تاثير غلظت هاي mg/ml 400 و 200، 100، 50 از اين عصاره مورد بررسي قرار گرفت. سپس تاثير غلظت هاي 80 mg/ml، 40، 20، 10 ز نانوذرات نقره مورد بررسي قرار گرفت. در مرحله آخر، غلظت هاي فوق با هم ترکيب شد و عليه باکتري هاي منتخب استفاده گرديد. تمام آزمايشات با روش هاي انتشار از چاهک و تعيين MIC/MBC بر روي باکتري هاي S.aureus، B.cereus، E.coli و P.aeruginosa انجام پذيرفت. يافته ها نشان دادند که نانوذرات نقره در مقايسه با عصاره الکلي گياه شلغم، خاصيت ضد باکتريايي بيشتري دارد. عصاره شلغم بر روي باکتري هاي گرم مثبت تاثير بيشتري داشت در حاليکه نانو نقره بر روي باکتري هاي گرم منفي تاثير زيادي داشت. تاثير ترکيب عصاره شلغم و نانو نقره بسيار بيشتر از تاثير هرکدام از آن ها بود. به طوريکه اين ترکيب بيشترين تاثير را بر روي باکتري سودوموناس آئروژينوزا و کمترين تاثير را بر روي باکتري استافيلوکوکوس اورئوس داشت. استفاده از ترکيب عصاره الکلي گياه شلغم و نانو ذرات نقره، اثرات مهارکنندگي قابل ملاحظه اي بر رشد باکتري هاي بيماري زا دارد. به منظور کاربرد باليني اين ترکيب، انجام تحقيقات باليني ضروري است.