نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان: 

بررسی توان عصاره و اسانس برگ میخک در مهار رادیکال های آزاد DPPH

نوع ارائه: مقاله
نویسنده: پورعلي مهشيد*,حبيبي جويباري محمد,سيدالنگي سيده زهرا
 
 *گروه مهندسي شيمي، صنايع غذايي، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامي
 
عنوان همایش: کنفرانس ملي دستاوردهاي فن آورانه علوم و صنايع غذايي ايران
نوع همایش:  سازمان ها و مراکز غير دولتي
حامی:  مرکز رشد واحدهای فن آوری دانش بنیان (شرکت پژوهشگران فن آور برنا)
زمان:  1394دوره 1
 
چکیده: 

گياه ميخک با نام علمي Eugenia caryophillata و ازخانواده ميرتاسه يکي از قديمي ترين و با ارزشترين ادويه هاي مورد استفاده در مشرق زمين مي باشد. از جمله خواص معرفي شده براي اين گياه وجود خاصيت آنتي اکسيداني مي باشد. بدين ترتيب پژوهش کنوني با هدف بررسي توان عصاره و اسانس برگ ميخک در مهار راديکال هاي آزاد DPPH انجام گرديد. تيمارهاي استفاده شده در مطالعه حاضر شامل عصاره هاي آبي و الکلي برگ ميخک بهمراه اسانس هاي حاصل از روش تقطير و مايکروويو و همچنين آنتي اکسيدان سنتزي BHT مي باشد که هر يک در سطوح 0.1، 1، 10، 20، 40 و 80 PPM مورد بررسي قرار گرفتند. يافته ها حاکي از بيشتر بودن فعاليت آنتي اکسيداني انواع عصاره ها در قياس با انواع اسانس بود. همچنين نتايج نشان داد که فعاليت آنتي اکسيداني همه نمونه هاي اسانس و عصاره توليد شده وابسته به غلظت است به طوري که با افزايش غلظت اسانس و عصاره بر فعاليت آنتي اکسيداني ترکيبات مذکور نيز افزوده شد. عملکرد کليه تيمارهاي آزمايشي به مراتب مطلوب تر از آنتي اکسيدان سنتتيک BHT بود بطوريکه اين روند با افزايش غلظت نيز برقرار بود.

 
کلید واژه: عصاره، اسانس، برگ ميخک، راديکال هاي آزاد
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
  • ندارد
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
 
بازدید یکساله 142   pdf-file
 
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی