گياه ميخک با نام علمي Eugenia caryophillata و ازخانواده ميرتاسه يکي از قديمي ترين و با ارزشترين ادويه هاي مورد استفاده در مشرق زمين مي باشد. از جمله خواص معرفي شده براي اين گياه وجود خاصيت آنتي اکسيداني مي باشد. بدين ترتيب پژوهش کنوني با هدف بررسي توان عصاره و اسانس برگ ميخک در مهار راديکال هاي آزاد DPPH انجام گرديد. تيمارهاي استفاده شده در مطالعه حاضر شامل عصاره هاي آبي و الکلي برگ ميخک بهمراه اسانس هاي حاصل از روش تقطير و مايکروويو و همچنين آنتي اکسيدان سنتزي BHT مي باشد که هر يک در سطوح 0.1، 1، 10، 20، 40 و 80 PPM مورد بررسي قرار گرفتند. يافته ها حاکي از بيشتر بودن فعاليت آنتي اکسيداني انواع عصاره ها در قياس با انواع اسانس بود. همچنين نتايج نشان داد که فعاليت آنتي اکسيداني همه نمونه هاي اسانس و عصاره توليد شده وابسته به غلظت است به طوري که با افزايش غلظت اسانس و عصاره بر فعاليت آنتي اکسيداني ترکيبات مذکور نيز افزوده شد. عملکرد کليه تيمارهاي آزمايشي به مراتب مطلوب تر از آنتي اکسيدان سنتتيک BHT بود بطوريکه اين روند با افزايش غلظت نيز برقرار بود.