برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

اثرات آنتي باکتريال سويه هاي مختلف لاکتوباسيلوس بر روي باکتري پاتوژن سالمونلا انتريکا

نوع ارائه: مقاله
نویسنده: طاهانژاد مريم*,نقي زاده رييسي شهرام,كابوسي حامي
 
 *گروه علوم و صنايع غذايي، دانشگاه آزاد اسلامي
 
عنوان همایش: کنفرانس ملي دستاوردهاي فن آورانه علوم و صنايع غذايي ايران
نوع همایش:  سازمان ها و مراکز غير دولتي
حامی:  مرکز رشد واحدهای فن آوری دانش بنیان (شرکت پژوهشگران فن آور برنا)
زمان:  1394دوره 1
 
 
چکیده: 

در اين تحقيق اثرات آنتي باکتريال سويه هاي مختلف لاکتوباسيلوس بر روي باکتري پاتوژن سالمونلا انتريکا با استفاده از تست well diffusion مورد بررسي قرارگرفت. سويه هاي مختلف لاکتوباسيلوس پلانتاروم در محيط کشت MRS براث کشت و تکثير شدند و با کشت در محيط MRS آگار کلني خالص بدست آمد. سوپرناتانت خام سويه ها با استفاده از انکوباتور شيکر در محيط کشت MRS براث تهيه گرديد و با سانتريفوژ جداسازي شد. سپس خاصيت ضد باکتريايي سوپرناتانت سويه ها با استفاده از تست well diffusion، در PH طبيعي و pH خنثي بررسي گرديد. براساس نتايج بدست آمده، سوپرناتانت سويه ها در هر دو شرايط pH قادر به مهار پاتوژن بودند و هاله عدم رشد تشکيل دادند. همچنين با تغليظ سوپرناتانت بوسيله روتاري اواپراتور برخي از سويه ها اثر مهاري بيشتري نشان دادند. بيشترين اثر مهارکنندگي ترکيبات بر روي رشد باکتري سالمونلا انتريکا در شرايط خنثي مربوط به تيمار خنثي تغليظ شده بود که در اين شرايط سويه ATCC14917 اثر معناداري نسبت به ساير سويه ها نشان داد (p<0.05). به منظور کاهش خطا هر آزمون سه بار تکرار شد و قطر هاله عدم رشد اندازه گيري و توانايي ضد باکتريايي آنها با هم مقايسه شد. لذا اين نتايج نشان دهنده توليد ترکيبات ضد باکتريايي فعال توسط سويه هاي مورد بررسي مي باشد.

 
کلید واژه: فعاليت ضد باکتريايي، سوپرناتانت، لاکتوباسيلوس پلانتاروم، سالمونلا انتريکا
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
 
بازدید یکساله 140   pdf-file
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی