برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

بررسی اثر میکروانکپسولاسیون در بقای پروبیوتیک ها

نوع ارائه: مقاله
نویسنده: اخوان سياسي پورفومني فرشته*,كوهستاني نصراله
 
 *دانشگاه آزاد اسلامي نور
 
عنوان همایش: کنفرانس ملي دستاوردهاي فن آورانه علوم و صنايع غذايي ايران
نوع همایش:  سازمان ها و مراکز غير دولتي
حامی:  مرکز رشد واحدهای فن آوری دانش بنیان (شرکت پژوهشگران فن آور برنا)
زمان:  1394دوره 1
 
 
چکیده: 

پروبيوتيک هاميکروارگانيسم هايي هستند که اگر به تعداد کافي و به صورت زنده مورد استفاده قرار بگيرند اثرات سلامت بخش در ميزبان بروز مي دهند ميزان تقاضا براي محصولات عملگرا يا فراسودمند به دليل گسترش روز افزون آگاهي مردم از فوايد اين محصولات به سرعت در حال افزايش است با توجه به اينکه عوامل زيادي حين عمل آوري و ذخيره سازي محصولات غذايي بر ميزان بقاي ارگانيسم هاي پروبيوتيک اثرگذار است. محققان تلاشهاي زيادي را در جهت افزايش بقاي پروبيوتيک ها در محصولات غذايي انجام داده اند. قابليت زيستي باکتري هاي پروبيوتيک موضوعي بسيار مهم است چون آنها بايد طي فراوري و مصرف مواد غذايي زنده مانده و نسبت به شرايط اسيدي بالاي معده و انزيمها و نمک هاي صفراوي روده کوچک مقاوم باشند. پروبيوتيک ها تنها زماني بر سلامتي اثر مثبت دارند که غذا حاوي حداقل ميزان مورد نياز اثر ميکروارگانيسم هاي رشد در هنگام مصرف شدن باشد. صنايع غذايي اين ميزان حداقل را 106Cfuml-1 در نظر گرفته است. کارايي پروبيوتيک ها در ماده غذايي بستگي به تعداد اوليه پروبيوتيک هاي زنده، مدت زمان نگهداري محصولات و نوع ماده غذايي دارد ميکروانکپسولاسيون تکنولوژي جديد براي محافظت فيزيکي و بهبود پايداري ارگانيسم هاي پروبيوتيک در محصولات غذايي فراسودمند محسوب مي شود. مقاله حاضر بطور اجمالي، محصولات پروبيوتيک و اثر ميکروانکپسولاسيون را در افزايش بقاي آن ها حين عمل آوري و ذخيره سازي محصولات غذايي پروبيوتيک مورد بررسي قرار مي دهد.

 
کلید واژه: محصولات عملگرا، پروبيوتيک، زنده ماني، ميکروانکپسولاسيون
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
 
بازدید یکساله 189   pdf-file
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی