برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

غذاهای فراسودمند: پروبیوتیک، پری بیوتیک و سین بیوتیک

نوع ارائه: مقاله
نویسنده: اخوان سياسي پورفومني فرشته*,كوهستاني نصراله
 
 *دانشگاه آزاد اسلامي نور
 
عنوان همایش: کنفرانس ملي دستاوردهاي فن آورانه علوم و صنايع غذايي ايران
نوع همایش:  سازمان ها و مراکز غير دولتي
حامی:  مرکز رشد واحدهای فن آوری دانش بنیان (شرکت پژوهشگران فن آور برنا)
زمان:  1394دوره 1
 
چکیده: 

غذاهاي فراسودمند يا عملگرا غذاهايي هستند که علاوه بر خواص تغذيه اي متعارف داراي ويژگي سلامت بخش براي مصرف کننده هستندو فراتر از ارزش تغذيه اي داراي ارزش دارويي بوده و درکاهش خطر ابتلا به بيماريهاي مزمن تاثير گذار هستند. ميزان تقاضا براي محصولات غذايي عملگرا به دليل افزايش اگاهي مردم از فوايد اين محصولات به سرعت در حال افزايش است. غذاهاي فراسودمند مجموعه متنوعي از مکمل هاي غذايي، غذاهاي اختصاصي براي کودکان، غذاهاي غني شده با ويتامين ها و مواد معدني، فراورده هاي پروبيوتيک، مواد غذايي حاوي آنتي اکسيدان، فيبر، پروتيين و سويا را شامل مي شود. واژه پروبيوتيک از واژه يوناني به معني براي «زندگي» مي باشد طبق تعريف سازمان غذا و دارو و سازمان جهاني بهداشت، پروبيوتيک ها ميکروارگانيسم هاي زنده اي هستند که اگر به تعداد کافي و به صورت زنده مورد استفاده قرار بگيرند اثرات سلامت بخش در ميزبان از خود بروز مي دهند تاثيرات مثبت پروبيوتيک ها بر سلامتي تنها زماني مشاهده مي شود که غذا حاوي حداقل ميزان مورد نياز از ميکروارگانيسم هاي زنده در هنگام مصرف شدن باشد. صنايع غذايي بطور کل اين ميزان حداقل 106 cfuml-1 در نظر گرفته است. پري بيوتيک ها ترکيبات غذايي غير قابل هضمي هستند که با تحريک انتخابي رشد يا فعاليت يک يا تعداد محدودي از باکتريها در روده، اثرات مفيدي را در ميزبان به جاي مي گذارند و به ترکيبي از پروبيوتيک و پري بيوتيک که زنده ماني پروبيوتيک را در روده از طريق تحريک رشد و يا افزايش فعاليت متابوليکي افزايش مي دهد و بدين ترتيب اثرات سلامت بخش بر ميزبان به جاي مي گذارد سين بيوتيک گفته مي شود. اين مقاله به طور اجمالي ويژگيهاي غذاهاي فراسودمند و نقش آنها را در سلامتي ميزبان بررسي ميکند.

 
کلید واژه: فراسودمند، پروبيوتيک، پري بيوتيک، سين بيوتيک
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
 
بازدید یکساله 0   pdf-file
 
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی