برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

بررسي مقايسه اي توليد سيب خشک به وسيله خشک کن خورشيدي و روش خشک کردن با هواي گرم (آون)

نوع ارائه: مقاله
نویسنده: جوادي يانبلاغ داوود*,نوري بيدگلي حسين
 
 *گروه مهندسي مکانيک، واحد کاشان، دانشگاه آزاد اسلامي، کاشان، ايران
 
عنوان همایش: همايش ملي تخصصي علوم كشاورزي و محيط زيست ايران
نوع همایش:  سازمان ها و مراکز غير دولتي
حامی:  مرکز پژوهشی زمین کاو
زمان:  1394دوره 1
 
 
چکیده: 

در سال هاي اخير توجه روزافزوني به کاربرد خشک کن هاي خورشيدي معطوف گرديده است. اين مساله به خصوص با در نظر گرفتن جنبه هاي اقتصادي و اکولوژي و افزايش قيمت سوخت اهميت بيشتري پيدا مي کند. هدف از اين پژوهش مقايسه کيفيت سيب خشک هاي توليدي به وسيله دو روش مختلف خشک کردن ميباشد. روش ها شامل خشک کردن در خشک کن صنعتي کابينتي و خشک کردن به روش هواي خشک (آون) ميباشند. نتايج اين پژوهش نشان داد که سرعت خشک شدن در آون آزمايشگاهي 75 درصد بيشتر از خشک کردن در خشک کن خورشيدي است و همچنين کمترين زمان خشک کردن با روش هواي خشک بود. ميزان رطوبت و چروکيدگي سيب خشک هاي توليدي تعيين و مورد مقايسه قرار گرفت و نتايج حاکي از اين بود که که دماي هوا تاثير ناچيزي روي چروکيدگي محصول دارد و خشک کن هاي خورشيدي به کمک انرژي رايگان خورشيد نه تنها مي توانند سيب خشک هايي مشابه سيب خشک هاي تهيه شده درروش هواي خشک توليد کنند بلکه در مورد برخي فاکتورهاي کيفي (مانند پذيرش کلي به وسيله مصرف کنندگان و يا رنگ) سيب هاي خشک شده توليدي توسط اين خشک کن ها نسبت به خشک کردن با آون برتري دارند.

 
کلید واژه: سيب، خشک کردن، چروکيدگي، خشک کن خورشيدي، آون
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
 
بازدید یکساله 211   pdf-file
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی