برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

بررسی انرژی مصرفی در مرغداری های گوشتی شهرستان اردبیل

نوع ارائه: مقاله
نویسنده: اسكندراوغلي مهدي*,باخدا حسين,الماسي مرتضي
 
 *دانشکده کشاورزي، دانشگاه آزاد اسلامي، واحد علوم و تحقيقات تهران
 
عنوان همایش: همايش ملي تخصصي علوم كشاورزي و محيط زيست ايران
نوع همایش:  سازمان ها و مراکز غير دولتي
حامی:  مرکز پژوهشی زمین کاو
زمان:  1394دوره 1
 
چکیده: 

صنعت مرغداري در بسياري از کشورها، در حال رشد است و به دليل ارزش تغذيه اي مهم براي انسان ها، داراي اهميت بسيار بالايي مي باشد. استان اردبيل يکي از مهم ترين مناطق کشاورزي در کشور است و واحدهاي مرغداري از مهم ترين توليدات در منطقه مورد مطالعه مي باشد. در همين راستا پژوهش حاضر با هدف بررسي فني، اقتصادي و انرژي مصرفي مرغداري هاي گوشتي در شهرستان اردبيل انجام گرفت. در اين تحقيق شاخص هاي انرژي و کارآيي واحدهاي مرغداري و نيز روابط انرژي ورودي و عملکرد، با استقرار مدل برنامه ريزي خطي با رويکرد DEA(Data Envelopment Analysis) محاسبه گرديد. تحقيق حاضر با روش اسنادي- ميداني انجام پذيرفت. داده هاي مورد نياز از 30 واحد مرغداري شهرستان اردبيل از طريق پرسشنامه و مصاحبه حضوري در سال 1393 جمع آوري شدند. پس از مطالعات صورت گرفته در خصوص استفاده از نهاده ها و نيز عملکرد حاصله، شاخص هاي انرژي محاسبه و مورد ارزيابي قرار گرفتند. در اين پژوهش، نسبت انرژي 0.133، بهره خالص انرژي (1000 مرغ/Mj) 182660-، بهره وري انرژي (1000 مرغ/Mj) 0.013، ميانگين کل انرژي ورودي 4 (1000 مرغ/Mj)/210497 و ميانگين کل انرژي خروجي (1000 مرغ/Mj) 27837.36 به دست آمد. بالاترين سهم از ميزان انرژي هاي نهاده، متعلق به نهاده سوخت ديزل بود که 51.58 درصد از کل انرژي مصرفي را به خود اختصاص داد.

 
کلید واژه: مرغداري گوشتي، کارايي انرژي، DEA، اردبيل
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
 
بازدید یکساله 64   pdf-file
 
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی