برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

اثر تجويز عصاره گل انار بر ميزان قند، انسولين و فشار خون مدل پيش ديابتي موش صحرائي ماده

نوع ارائه: پوستر
نویسنده: آهنگرپور اكرم,سمائي حميدرضا*,اسماعيلي زاده مهدي,اسحاقي نسرين,بهاري زهرا
 
 *اهواز، دانشگاه علوم پزشکي جندي شاپور اهواز، دانشکده داروسازي
 
عنوان همایش: همايش ملي گياهان دارويي
نوع همایش:  وزارت علوم، تحقيقات و فناوري
حامی:  پژوهشکده برنج و مرکبات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
زمان:  1389دوره 1
 
 
چکیده: 

ديابت يکي از بيماري هاي متابليک شايع در جهان است بيش از 90 درصد از بيماران داراي ديابت نوع 2 هستند. افزايش افراد مبتلا به ديابت و عوارض آن هم هزينه اجتماعي درماني و هم مشکلات فراوان براي بيماران ديابتي دارد. از آنجايي که عصاره گل انار در طب سنتي براي کاهش ميزان قند و چربي خون استفاده مي شود بر آن شديم اثر اين گياه را بر مدل پيش ديابتي موش هاي صحرايي ماده بررسي کنيم. 30 موش صحرائي ماده بالغ نژاد ويستار در محدوده وزني 150 تا 170 گرم استفاده شد. پس از ايجاد ديابت بوسيله سوکروز 32% در آب آشاميدني به مدت 6 هفته، حيوانات به صورت تصادفي به 5 گروه شاهد، سوکروزي، و عصاره آبي با دوز 400 mg/kg و عصاره آبي الکلي با دوز 500 mg/kg و 300 تقسيم شدند. 48 ساعت بعد از آخرين تزريق، خون گيري مستقيم از قلب حيوان انجام، سرم جدا و اندازه گيري گلوکز، انسولين، اندکس مقاومت به انسولين (FIRI) و فشار خون انجام شد. وزن در گروه هاي سوکروزي و گروه هاي درماني با عصاره گل انار تغييري نداشت. فشارخون، انسولين، گلوکز و FIRI در گروه هاي سوکروزي درمان شده با عصاره هاي گل انار در مقايسه با گروه شاهد تفاوت معني داري داشت. نتايج اين تحقيق، نشان دهنده اثرات افزاينده گلوکز، انسولين، فشار خون و FIRI در مدل سوکروزي درمان شده با عصاره هاي گل انار در مقايسه با گروه کنترل مي باشد. بنابراين ما عصاره گل انار را به عنوان يک مدل ايجاد کننده مقاومت به انسولين پيشنهاد مي کنيم.

 
کلید واژه: گلوکز، انسولين، فشار خون، گل انار
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
 
بازدید یکساله 315  
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی