برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

بررسي ميزان روغن و اسيدهاي چرب بذرهاي کرچک در استان فارس

نوع ارائه: پوستر
نویسنده: فرهادي نسرين*,عليرضالو ابوالفضل,سوري محمدكاظم,اميدبيگي رضا
 
 *دانشگاه ترببت مدرس، دانشکده کشاورزي، گروه علوم باغباني
 
عنوان همایش: همايش ملي گياهان دارويي
نوع همایش:  وزارت علوم، تحقيقات و فناوري
حامی:  پژوهشکده برنج و مرکبات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
زمان:  1389دوره 1
 
 
چکیده: 

کرچک (Ricinus communis L.) گياهي روغني و دارويي از تيره فرفيون (Euphorbiaceae) مي باشد. اين گياه در مناطق سردسير علفي و يکساله و در مناطق گرمسيري به صورت درختچه اي چند ساله است. کرچک يکي از مهم ترين گياهان دارويي مورد استفاده در صنايع داروسازي، آرايشي و بهداشتي بيشتر کشورهاي توسعه يافته است که اهميت آن به سبب روغن دانه هاي آن مي باشد. کاربردهاي متعدد روغن کرچک به دليل خصوصيات فيزيکوشيميايي منحصر به فرد آن، در صنايع دارويي، شيميايي، بهداشتي، آرايشي، بيوديزل و اخيرا در صنايع غذايي باعث شده است تا پژوهش هاي زيادي روي آن انجام بگيرد. در اين تحقيق کيفيت، محتواي روغن و ميزان اسيدهاي چرب روغن کرچک در استان فارس مورد مطالعه قرار گرفت. بيشترين ميزان روغن از نورآباد ممسني (56 درصد) و کمترين ميزان آن از منطقه مسيري (43 درصد) گزارش شدند. بر اساس نتايج حاصل از تجزيه اسيدهاي چرب در دستگاه کروماتوگرافي گازي (GC)، هفت اسيد چرب عمده در بذر گياه کرچک مشاهده شد. ريسينولئيک اسيد (18:1D9c-12OH) عمده ترين اسيد چرب (85.86 تا 87.60 درصد) در روغن کرچک بود. بيشترين ميزان ريسينولئيک اسيد از منطقه نورآباد (87.60 درصد) و کمترين آن از منطقه منگودرز (85.86 درصد) گزارش شد. ساير اسيدهاي چرب شناسايي شده در مناطق مختلف، شامل لينولئيک اسيد (1.15 تا 2.03 درصد)، پالمتيک اسيد (1.51 تا 2.43 درصد)، اولئيک اسيد (5.21 تا 6.13 درصد)، استئاريک اسيد (1.17 تا 1.87 درصد)، لينولنيک اسيد (0.7 تا 1.57 درصد) و دي هيدروکسي استئاريک اسيد (0.46 تا 0.66 درصد) بودند. اين تحقيق اولين گزارش از بررسي محتواي روغن و اسيدهاي چرب روغن استخراجي از دانه هاي کرچک برداشت شده از نواحي مختلف استان فارس است.

 
کلید واژه: اسيدهاي چرب، روغن، کرچک، گياهان دارويي، استان فارس
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
 
بازدید یکساله 230  
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی