برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

اثر عصاره الکلی گیاه اسپند Peganum harmala بر باکتری E.coli 0157 عامل اسهال خونی

نوع ارائه: پوستر
نویسنده: نيك نيا سودابه*,مشرقي منصور,اسمعيلي نژاد معصومه,مظاهري سميه,اسماعيلي نژاد فاطمه
 
 *تهران، ميدان شيخ بهايي، دانشگاه الزهراء
 
عنوان همایش: همايش ملي گياهان دارويي
نوع همایش:  وزارت علوم، تحقيقات و فناوري
حامی:  پژوهشکده برنج و مرکبات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
زمان:  1389دوره 1
 
چکیده: 

در طول تاريخ زندگي بشر همواره گياهان دارويي وسيله مناسبي براي تسکين درد و مقابله با بيماري هاي مختلف بوده اند. با وجود پيشرفت روز افزون علم و ورود داروهاي شيميايي متنوع به صنعت داروسازي همچنان مي توان از داروهاي گياهي بعنوان يک ضددرد مناسب با عوارض جانبي کمتر استفاده کرد. در طب قديم از قسمتهاي مختلف گياه اسپند براي درمان بيماري هاي گوارشي استفاده مي شد. عصاره آن، مواد ضدميکروبي مانند آلکالوئيدها و فلاونوئيدها دارد. به همين دليل، در اين تحقيق اثرات گياه اسپند بر رشد باکتري E.coli 0157 که عامل بيماري اسهال خوني ست، بررسي شد. اندامهاي هوايي و دانه هاي پودر شده گياه اسپند با روش تنداليزاسيون عاري از ميکرب شد و به صورت محلول در الکل 80% پس از 48 ساعت شيک شدن به صورت حذف حلال، عصاره الکلي آن تهيه شد. سپس به روش چاهک پليت بر روي محيط کشت مولر هينتون آگار، MIC براي عصاره حاصل از دانه ها و اندامهاي هوايي اسپند تعيين شد و سه غلظت انتخابي از عصاره حاصل از اندامهاي هوايي در محيط کشت نوترينت براث استريل کشت داده شد و به هر يک، 1ميلي ليتر از باکتري تلقيح گرديد. سپس به مدت 10 ساعت، هر ساعت به روش اسپکتوفتومتري، Abs ، T% و OD اندازه گيري شد. در روش چاهک پليت، در غلظت 0.3 بيشترين ممانعت از رشد باکتري ديده شد اما در نمودارهاي حاصل از اطلاعات اسپکتوفتومتري در بعضي غلظت ها، تغييري در رشد باکتري حاصل نشد و بعضي غلظت ها کاهش و يا حتي افزايش نيز در رشد باکتري ديده شد. بنابراين مي توان نتيجه گرفت دانه هاي اسپند اثر ممانعت کنندگي بيشتري نسبت به اندامهاي هوايي آن دارد.

 
کلید واژه: اسپند، Peganum harmala، عصاره الکلي، اسهال خوني، E.coli0157، اسپکتروفتومتري
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
 
بازدید یکساله 445  
 
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی