برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

بررسي تاثير عصاره آبي به ليمو (Lemon verbena) بر استرس اکسيداتيو

نوع ارائه: پوستر
نویسنده: ملكي راد علي اكبر*,حسيني ناصر,راهزاني كبري,صالحي ارجمند حسين,بيات مهديه,شاه محمدي رضوان
 
 *گروه زيست شناسي دانشگاه پيام نور، مرکز شازند
 
عنوان همایش: همايش ملي گياهان دارويي
نوع همایش:  وزارت علوم، تحقيقات و فناوري
حامی: پژوهشکده برنج و مرکبات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
زمان:  1389دوره 1
 
 
چکیده: 

گياهان دارويي به عنوان منابع طبيعي آنتي اکسيداني شناخته شده اند که مي توانند سيستم هاي زيستي را از آسيب هاي استرس اکسيداتيو محافظت نمايند. در اين مطالعه ظرفيت آنتي اکسيداتيو گياه به ليمو تعيين مي شود. در يک مطالعه کارآزمايي باليني، 43 نفراز افراد شرکت کننده در مطالعه به مدت 2 هفته روزانه به مقدار 3 گرم به ليمو (در دو نوبت صبح و عصر) مصرف کردند. قبل و 2 هفته بعد از مداخله 5 ميلي ليتر خون وريدي از افراد گرفته شد و سپس سطوح پراکسيداسيون ليپيدي ، آنتي اکسيدان هاي تام سرم و گروههاي تام تيول اندازه گيري گرديد. جهت آناليز آماري از آزمون تي زوج و ضريب همبستگي استفاده گرديد. بعد از مداخله يک کاهش معني دار در پراکسيداسيون ليپيدي (15.66±12.15 در برابر 12.23±9.35 و p=0.044) و افزايش معني دار در آنتي اکسيدان هاي تام سرم (1.67±0.95 در برابر1.95±1.1  و p=0.003) مشاهده گرديد. در گروه هاي تام تيول افزايش معني داري (0.157±0.137 در برابر 0.158±0.127 و p=0.964) مشاهده نشد. اين مطالعه نشان داد که به ليمو داراي فعاليت آنتي اکسيداني است و مي تواند باعث کاهش استرس اکسيداتيو گردد، بنابراين استفاده از اين گياه در رژيم غذايي توصيه مي شود.

 
کلید واژه: به ليمو، استرس اکسيداتيو، آنتي اکسيدان
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
بازدید یکساله 83  
 


moavenatelmi
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی