برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

مروری بر فعالیت آنتی اکسیدانی و ترکیبات فنلی عسل بدست آمده از برخی گیاهان دارویی

نوع ارائه: پوستر
نویسنده: يقباني مسعود*,بصيري شادي
 
 *بخش تحقيقات فني و مهندسي، مرکز تحقيقات کشاورزي و منابع طبيعي، خراسان رضوي، مشهد، مجتمع کشاورزي طرق
 
عنوان همایش: همايش ملي گياهان دارويي
نوع همایش:  وزارت علوم، تحقيقات و فناوري
حامی:  پژوهشکده برنج و مرکبات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
زمان:  1389دوره 1
 
 
چکیده: 

عسل گياهان دارويي محصولي شبيه عسل است که از تغذيه زنبور عسل با شيره محتوي عصاره گياهان دارويي بدست مي آيد. ترکيب شيميايي اصلي در اين گونه عسل ها مشابه ساير عسل هاي طبيعي است و اکثر آن ها ويژگي هاي کيفي از قبيل اسيديته، رطوبت، هيدروکسي متيل فورفورال و دياستاز را دارند. در تحقيق انجام شده بر روي فعاليت آنتي اکسيداني و ترکيبات فنلي عسل حاصل از برخي گياهان دارويي شامل بابونه، وليک، گل هميشه بهار، نعناع، گزنه، چوب کاج، تمشک و آويشن مشخص گرديد ميزان کل ترکيبات فنلي با استفاده از روش اسپکتروفتومتري بين 21.7 تا 75.3 ميلي گرم در 100 گرم بر حسب اسيد گاليک بود و مقدار فلاونوئيدها از 6.9 تا 28.5 ميلي گرم در 100 گرم بر حسب کوئرستين بدست آمد. عسل هاي تيره رنگ که از تمشک، آويشن و وليک بدست آمده بودند فعاليت آنتي اکسيداني بالا و مقادير بيشتري ترکيبات پلي فنلي و فلاونوئيد داشتند. بين ميزان ترکيبات فنلي و فلاونوئيدها با فعاليت آنتي اکسيداني در واکنش با راديکال هاي آزاد DPPH و ABTS، همبستگي خطي و معني داري وجود داشت. از ميان عسل هاي مورد مطالعه، عسل حاصل از تمشک و آويشن بالاترين ميزان اسيدهاي فنلي و فلاونوئيدها را داشتند. اسيد فنلي غالب در اکثر نمونه ها اسيد کوماريک و فلاونوئيدهاي غالب نيز هسپرتين و نارينجنين بودند. اين ترکيبات بدليل ماهيت آنتي اکسيداني طبيعي، نقش مهمي در تغذيه انسان داشته و اسيدهاي فنلي و فلاونوئيدها مي توانند به عنوان بيومارکر در تعيين منشا عسل استفاده شوند.

 
کلید واژه: عسل، گياهان دارويي، فعاليت آنتي اکسيداني، فلاونوئيد، پلي فنل
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
 
بازدید یکساله 177  
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی