برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

بررسي خصوصيات کمي و کيفي اسانس زيره ايراني حاصل از روش هاي تقطير با آب و تقطير با بخار آب

نوع ارائه: پوستر
نویسنده: مزيدي سارا,رضايي كرامت اله*,گلمكاني محمدتقي,رضازاده شمسعلي
 
 *گروه علوم و مهندسي صنايع غذايي دانشگاه تهران، پرديس کشاورزي و منابع طبيعي، کرج، ايران
 
عنوان همایش: همايش ملي گياهان دارويي
نوع همایش:  وزارت علوم، تحقيقات و فناوري
حامی:  پژوهشکده برنج و مرکبات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
زمان:  1389دوره 1
 
 
چکیده: 

در دهه هاي اخير پيشرفت هاي چشمگيري در استفاده از گياهان دارويي (به صورت خام يا فرآورده هايي مانند اسانس) حاصل شده است. زيره ايراني يکي از گياهان مهم خانواده چتريان بوده که دانه هاي آن حاوي مقادير قابل توجهي اسانس مي باشد. با توجه به خواص اين گياه دارويي و قابل توجه بودن ميزان اسانس، استخراج اسانس از اين گياه حائز اهميت مي باشد. استخراج يکي از مراحل اساسي جهت توليد و خالص سازي اسانس مي باشد. در اين تحقيق، اسانس زيره ايراني با روش هاي تقطير با آب و تقطير با بخار آب استخراج گرديد و اثر روش استخراج بر روي سينتيک استخراج، ترکيبات مختلف، خواص فيزيکي (وزن مخصوص، ضريب شکست و رنگ) و خصوصيات آنتي اکسيداني اسانس هاي حاصل مورد بررسي قرار گرفت. استخراج در روش تقطير با آب پس از 38 دقيقه و در روش تقطير با بخار آب پس از 45 دقيقه آغاز گرديد. در عرض 60 دقيقه استخراج، مقدار اسانس به دست آمده از روش تقطير با آب 1.01 درصد (وزني- وزني) بود که اين ميزان بيشتر از مقدار اسانس به دست آمده با روش تقطير با بخار آب (0.24 درصد) بود. پس از 120 دقيقه تقطير، اين مقادير تا سطح 2.5 در صد براي روش تقطير با آب و تا سطح 1.7 درصد براي روش تقطير با بخار آب افزايش يافت. ضمنا، تفاوت معني داري ميان ترکيبات شناسايي شده در دو روش تقطير مشاهده نشد. همچنين، وزن هاي مخصوص (0.902 و 0.908)، ضرائب شکست (1.4915 و 1.4950) و خصوصيات آنتي اکسيداني اسانس ها (بر اساس مقادير IC50 آنها) در اين دو روش تفاوت معني داري نداشتند.

 
کلید واژه: آنتي اکسيدان، اسانس، تقطير با آب، تقطير با بخار آب، زيره ايراني
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
 
بازدید یکساله 141  
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی