برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

مقایسه میزان پروتئین، پیکروکروسین، کروسین و سافرانال سه اکوتیپ زعفران زراعی (.Crocus sativus L)

نوع ارائه: پوستر
نویسنده: مجدي مهشيد,شكيب علي محمد*,داوودي داريوش,سيف زاده سعيد,مجدي مهديه
 
 *پژوهشکده بيوتکنولوژي کشاورزي، کرج
 
عنوان همایش: همايش ملي گياهان دارويي
نوع همایش:  وزارت علوم، تحقيقات و فناوري
حامی:  پژوهشکده برنج و مرکبات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
زمان:  1389دوره 1
 
چکیده: 

زعفران زراعي با نام علمي(Crocus sativus L.)  و نام عموميsaffron  يک گياه خشکي زي از تيره زنبق (Iridaceae) که در خاور نزديک و نواحي مديترانه اي بطور وسيعي پرورش داده مي شود. ارزش زعفران به جهت کلاله هاي بلند آن به عنوان طعم دهنده غذا و نيز به خاطر رنگ زرد طلايي آن است بطوريکه گرانترين محصول ادويه اي جهان مي باشد. به منظور بررسي تفاوت سه اکوتيپ زعفران در شرايط آب و هوايي يکسان کرج در سال 1388 در پژوهشکده بيوتکنولوژي کشاورزي آزمايشي در قالب يک طرح بلوک کامل تصادفي در سه تکرار مورد ارزيابي قرار گرفت. اندازه گيري روي ميزان سافرانال، کروسين، پيکرو کروسين و پروتئين انجام شد. مواد موثره سه اکوتيپ زعفران زراعي مطابق استاندار بين المللي کيفيت در سطح عالي بودند. نتايج نشان داد که اختلاف معني دار بين مواد موثره و پروتئين اکوتيپ ها مشاهده شد. به ترتيب فردوس، بيزجند و استهبان بالاترين ميزان صفات فيزيولوژي را دارا بودند.

 
کلید واژه: کروسين، پيکروکروسين، سافرانال، .Crocus sativus L، کلاله
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
 
بازدید یکساله 244  
 
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی