شيرين بيان و فرآورده هاي آن از زمان هاي بسيار دور توسط پزشکان و گياه شنا سان مورد توجه قرار داشته است. بسياري از دلايل ابتدايي کاربرد عصاره شيرين بيان، جوشانده و داروي آن توسط انسان بوسيله علوم پيشرفته امروزي مورد تاييد قرار گرفته است. هم اکنون شيرين بيان يکي از مهمترين گياهان دارويي از لحاظ اقتصادي است که به صورت گسترده مورد پژوهش قرار گرفته است. ريشه شيرين بيان داراي ترکيبات فنوليک مي باشد که اين ترکيبات به دليل خصوصيات آنتي اکسيداني شان بخش اساسي از رژيم غذايي انسان را تشکيل مي دهند. در مرحله اول اين تحقيق، از روش سيستم برگشت حلال و در مرحله بعد از امواج مايکروويو به منظور استخراج ترکيبات فنوليک از ريشه شيرين بيان استفاده شد و به منظور بهينه سازي شرايط استخراج نيز از روش آماري سطح پاسخ کمک گرفته شد. براي تعيين اثرات متغيرهاي مستقل از طرح مرکب مرکزي استفاده گرديد که متغيرها در سيستم برگشت حلال شامل زمان (2h-6h) و حلال ( متانول 80 درصد-اتانول 80 درصد-آب) و در سيستم مايکروويو نسبت حلال به مواد جامد (25-1 برابر)، زمان (2-6min) و حلال ( اتانول 80 درصد، متانول 80درصد، آب) بودند. بهترين شرايط استخراج ترکيبات فنوليک در روش سيستم برگشت حلال در زمان h6 و اتانول 80 درصد و در روش مايکروويو در مدت زمان 4 min، نسبت حلال به مواد جامد 10:1 و اتانول 80 درصد به دست آمد. سپس فعاليت آنتي اکسيداني بهترين عصاره هاي دو روش با آزمون به دام اندازي راديکال DPPH بررسي و همچنين با آنتي اکسيدان سنتزي BHT مقايسه گرديد ملاحظه شد راندمان استحصال ترکيبات فنوليک در هر دو روش يکسان مي باشد اما جهت رسيدن به حداکثر راندمان، در روش مايکروويو زمان وحلال کمتري مورد نياز مي باشد و همچنين عصاره استخراجي با کمک مايکروويو فعاليت آنتي اکسيداني بالاتري را نسبت به ديگري نشان داد.