برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

ارزيابي روش اسپکتروفتومتري طراحي شده جهت تعيين مقدار تام پلي فنول هاي انواع چاي موجود در بازار ايران

نوع ارائه: پوستر
نویسنده: صادق پور اميد*,يونسي فرناز
 
 *موسسه مطالعات تاريخ پزشکي، طب اسلامي و مکمل، تهران، خيابان جمهوري، خيابان لاله زار کوچه پيرنيا، پ 9
 
عنوان همایش: همايش ملي گياهان دارويي
نوع همایش:  وزارت علوم، تحقيقات و فناوري
حامی:  پژوهشکده برنج و مرکبات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
زمان:  1389دوره 1
 
 
چکیده: 

چاي يکي از پر مصرف ترين نوشيدني ها در سراسر جهان است. مطالعات اخير بر روي اين ماده بيانگر اين مطلب است که چاي حاوي ترکيباتي است که اثرات مفيدي مانند کاهش کلسترول خون، کنترل فشار خون، اثرات ضد ميکروبي، اثرات آنتي اکسيداني و ضد سرطاني و کاهنده وزن دارند. اين امر به دليل وجود ترکيباتي به نام پلي فنول ها است. پلي فنول ها علاوه بر اثرات بيان شده در رنگ و عطر چاي توليدي نيز تاثير بسزايي دارند وامروزه مورد توجه قرار گرفته اند. مهمترين پلي فنول هاي چاي تحت نام کاتچين ها شناخته مي شوند. امروزه روش هاي آناليتيکي مختلفي براي اندازه گيري ترکيبات مهم چاي به منظور تخمين کيفيت و طعم چاي بکار گرفته مي شود. روش طيف سنجي ماوراء بنفش يکي از ساده ترين و در عين حال سريعترين و دقيق ترين روش ها در اندازه گيري ميزان تام پلي فنول ها محسوب مي شود. در اين مطالعه ميزان تام پلي فنول هاي گياه چاي موجود در بازار با استفاده از دستگاه طيف سنجي ماوراء بنفش مورد ارزيابي مي گيرد. در اين روش ترکيب پلي فنولي با يون فري سيانيد واکنش داده و آنرا احيا مي کند. سپس يون مذبور با يون فريک ترکيب شده و کمپلکسي تحت عنوان «پروسيان بلو» ايجاد ميکند و ميزان جذب محلول که رابطه خطي با ميزان پلي فنول هاي چاي دارد اندازه گيري مي شود. بيشترين و کمترين ميزان پلي فنولهاي گزارش شده به ترتيب 2.6154 و 0.030 مي باشد. محتواي پلي فنولي پنجاه درصد از چاي هاي بازار بيشتر از 1.65 مي باشد.

 
کلید واژه: چاي، آنتي اکسيدان، پلي فنول ها، طيف سنجي ماوراءبنفش، پروسيان بلو
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
 
بازدید یکساله 83  
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی