برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

بررسي خواص حل شوندگي و مقايسه برخي ويژگي هاي بخش هاي محلول و نامحلول صمغ فارسي

نوع ارائه: پوستر
نویسنده: رحيمي سميه,عباسي سليمان*,سحري محمدعلي,عزيزي محمدحسين
 
 *دانشگاه تربيت مدرس، دانشکده کشاورزي، گروه علوم و صنايع غذايي
 
عنوان همایش: همايش ملي گياهان دارويي
نوع همایش:  وزارت علوم، تحقيقات و فناوري
حامی:  پژوهشکده برنج و مرکبات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
زمان:  1389دوره 1
 
 
چکیده: 

صمغ فارسي يک نوع صمغ ترواشي است که از تنه و شاخه هاي درخت بادام کوهي با نام علمي Amygdalus scoparia Spach به طور طبيعي تراوش مي شود. در اين تحقيق نخست صمغ فارسي از دو استان فارس و آذربايجان شرقي جمع آوري و پس از آماده سازي اوليه، صمغ ها بر اساس رنگ به 4 درجه تقسيم بندي و پودر شدند. سپس برخي از ويژگي هاي حل شوندگي صمغ ها از قبيل انحلال، ظرفيت جذب آب، ژل نامحلول در آب سرد، ژل نامحلول در آب داغ و حداقل غلظت ژله اي شدن اندازه گيري شد. در ادامه با کمک سانتريفوژ بخش هاي محلول و نامحلول صمغ از يکديگر جداسازي گرديد که برخي از خصوصيات آن ها نظير رطوبت، ماده خشک، خاکستر، نيتروژن، پروتئين، چربي، pH و ... تعيين گرديدند. براي تشخيص تفاوت هاي ساختاري ميان هر يک از بخش هاي محلول و نامحلول و هم چنين اثرات منطقه برداشت صمغ، طيف FTIR نيز از صمغ ها تهيه شد. نتايج نشان دادند که با افزايش غلظت کليه صمغ ها در محلول هاي آبي از 0.1 تا w/v%0.9 کشش سطحي آب کاهش يافت. هم چنين، با افزايش دما از 30 تا 90 درجه سانتيگراد به درصد انحلال آن ها نيز افزوده گرديد. ظرفيت جذب آب صمغ فارسي نسبتا بالاست (به طور متوسط 14.64 g/g) و به همان نسبت نيز مقدار ژل نامحلول در آب سرد قابل توجه است (w/w %47). نتايج اين تحقيق نشان داد که به طور کلي صمغ فارسي از حدود 70% بخش نامحلول و 30% بخش محلول تشکيل شده است و شاخص هاي فيزيکوشيميايي اندازه گيري شده نيز مشابهت مناسبي با شاخص هاي صمغ کل نشان دادند. بررسي طيف FTIR بيانگر آن بود که صمغ هاي فارسي مورد آزمون از لحاظ ساختاري بسيار با يکديگر متشابهند و احتمالا ساختار تمامي آن ها پلي ساکاريدي است.

 
کلید واژه: صمغ فارسي، خواص حل شوندگي، بخش هاي محلول و نامحلول، طيف FTIR
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
 
بازدید یکساله 282  
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی