نعناع فلفلي (Mentha piperita) گياهي دارويي، علفي، چند ساله و متعلق به تيره نعناع است. اسانس اين گياه در صنايع داروسازي و غذايي مورد استفاده قرار مي گيرد. با توجه به اين که شوري آب و خاک عوامل مهمي هستند که رشد و عملکرد محصولات را در بسياري از مناطق جهان محدود مي کنند لذا به منظور بررسي اثرات سطوح شوري آب دريا بر برخي صفات مورفولوژيکي و ميزان اسانس اين گياه، آزمايشي گلداني در قالب طرح بلوک هاي کامل تصادفي با چهار سطح شوري از آب درياچه اروميه (0.6، 2، 4 و 8 دسي زيمنس بر متر) و در 4 تکرار انجام گرفت. صفات مورد اندازه گيري شامل ارتفاع گياه، قطر ساقه، عملکرد ماده تر و خشک اندام هاي هوايي، محتوي و عملکرد اسانس بود. نتايج نشان داد که اثر شوري بر پارامترهاي رشدي و عملکرد اسانس معني دار مي باشد. با افزايش سطح شوري ميزان ارتفاع گياه، قطر ساقه، عملکرد ماده تر و خشک در گلدان و عملکرد اسانس در گلدان کاهش يافت به طوري که بيشترين ميزان پارمترهاي رشدي در گياهان شاهد و کمترين ميزان آنها در سطح شوري 8 دسي زيمنس بر متر مشاهده شد. با افزايش سطح شوري عملکرد اسانس نيز کاهش يافت به طوري که بيشترين ميزان عملکرد اسانس (0.25 ميلي ليتر در گلدان) در گياهان شاهد و کمترين ميزان آن (0.18 ميلي ليتر در گلدان) در تيمار شوري 8 دسي زيمينس بر متر مشاهده شد. نتايج اين تحقيق همچنين نشان داد که اگر چه شوري اثر معني داري بر محتوي اسانس نداشته است اما با افزايش سطح شوري افزايش ملايمي در محتوي اسانس مشاهده گرديد.