برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

بررسی اثر اسانس آویشن شیرازی بر عمر ماندگاری دوغ پاستوریزه

نوع ارائه: پوستر
نویسنده: ياسايي مهرجردي غلامرضا*,حسيني سيدمحمد
 
 *دانشگاه علوم پزشکي و خدمات درماني شهيد صدوقي يزد، معاونت غذا و دارو
 
عنوان همایش: همايش ملي گياهان دارويي
نوع همایش:  وزارت علوم، تحقيقات و فناوري
حامی:  پژوهشکده برنج و مرکبات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
زمان:  1389دوره 1
 
چکیده: 

گياه آويشن شيرازي Zataria multiflora Boiss از گيا هان دارويي در طب سنتي ايران بوده و به عنوان طعم دهنده در غذاهاي سنتي ايراني از جمله دوغ از ديرباز کاربرد داشته است. هدف از اين بررسي، ارزيابي اثر ضدميکروبي اسانس آويشن شيرازي بر عمر ماندگاري دوغ پاستوريزه مي باشد. اسانس گياه آويشن شيرازي به روش تقطير با بخار آب استخراج و ترکيبات آن با دستگاه از گاز کروماتوگرافي طيف سنج جرمي GC/MS تعيين شد. تاثير غلظت هاي مختلف اسانس مذکور (صفر، 0.005، 0.015 و 0.030) بر عمر ماندگاري دوغ پاستوريزه از طريق اندازه گيري ميزان آلودگي هاي ميکروبي دوغ بر طبق استاندارد ملي 2453 و ارزيابي ويژگي هاي حسي از طريق آزمون هدونيک در طول مدت نگهداري (1، 7، 14، 21، 45 و 60 روز بعد از توليد) مورد بررسي قرار گرفت. بر اساس نتايج به دست آمده تاثير غلظت هاي مختلف اسانس بر ميزان آلودگي ميکروبي و ويژگي هاي حسي دوغ پاستوريزه متفاوت مي باشد. تجزيه و تحليل آماري داده ها نشان داد که بين غلظت هاي 0.015 و 0.030 با غلظت 0.005 و نمونه شاهد از لحاظ آلودگي ميکروبي (کپک و مخمر) در روزهاي 45 و 60 پس از توليد تفاوت معني داري وجود دارد (P<0.05). و با افزايش ميزان غلظت اسانس ميزان آلودکي ميکروبي (کپک و مخمر) کمتر شده است ولي غلظت 0.015 اسانس تاثير بهتري بر ويژگي هاي حسي دوغ پاستوريزه در طول مدت نگهداري دارد. بنابراين اسانس گياه آويشن شيرازي مي تواند به عنوان يک نگهدارنده طبيعي باعت افزايش عمر ماندگاري و بهبود ويژگي هاي حسي دوغ پاستوريزه در طول مدت نگهداري گردد.

 
کلید واژه: آويشن شيرازي، عمر ماندگاري، ويژگي هاي حسي، دوغ پاستوريزه
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
 
بازدید یکساله 311  
 
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی