برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

تاثير عصاره آبي ميوه عناب بر تغييرات ايمونوهيستوشيميائي بافت کبد بدنبال مصرف طولاني مدت اتانول در موش بزرگ آزمايشگاهي

نوع ارائه: ----
نویسنده: طاعتي مجيد*,رسوليان بهرام,دزفوليان اميد,عليرضايي مسعود
 
 *آموزشکده دامپزشکي، دانشگاه لرستان
 
عنوان همایش: همايش ملي گياهان دارويي
نوع همایش:  وزارت علوم، تحقيقات و فناوري
حامی:  پژوهشکده برنج و مرکبات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
زمان:  1389دوره 1
 
 
چکیده: 

مصرف طولاني مدت اتانول همراه با استرس اکسيداتيو ناشي از افزايش توليد راديکال هاي آزاد است که اين حالت موجب اختلالات ساختماني و عملکردي در کبد مي شود. ميوه عناب داراي مقادير زيادي از ترکيبات آنتي اکسيدان است بنا براين هدف از اين مطالعه بررسي تاثير عصاره آبي ميوه عناب براختلالات کبدي ناشي از اتانول مي باشد. يکي از موارد تشخيص در ضايعات کبد الکلي نشان دادن گنجيدگي هاي داخل سلولي با نام اجسام مالوري در اين سلول ها با روش ايمونوهيستو شيمي است. به اين منظور در مطالعه حاضر 28 سر موش بزرگ آزمايشگاهي نر از نژاد ويستار در 4 گروه قرار گرفته و به ترتيب سرم فيزيولوژي، اتانول(4 گرم/ کيلوگرم وزن بدن)، عصاره آبي ميوه عناب (200 ميلي گرم/ کيلو گرم وزن بدن)، عصاره عناب همراه با اتانول (با همان مقادير بکار رفته در گروهاي 2 و 3) بصورت داخل معده اي بمدت 60 روز پياپي دريافت داشتند. کبد حيوانات جهت ارزيابي ايمونوهيستوشيميائي جدا گرديد. يافته حاکي از آن بود که در سيتوپلاسم سلولهاي کبدي گروهي که اتانول دريافت داشته بودند اجسام مالوري به تعداد قابل توجهي تشکيل شده بود. استفاده همزمان از عصاره ميوه عناب به ميزان معني داري مانع از توليد اجسام مالوري در سلول هاي کبدي شده که نشان دهنده تاثير عصاره عناب در جلوگيري از آسيب ساختماني ناشي اتانول در سلول هاي کبدي است.

 
کلید واژه: عناب، اتانول، استرس اکسيداتيو، اجسام مالوري، کبد
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
 
بازدید یکساله 94  
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی