برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

استخراج و اندازه گیری سافرانال از گیاه زعفران با استفاده از روش USAEME-HPLC-UV

نوع ارائه: ----
نویسنده: بيرانوند محمد*,غياثوند عليرضا,اسدکرچي ليلا,شادابي شهريار,بيگي هادي
 
 *دانشگاه لرستان
 
عنوان همایش: همايش ملي گياهان دارويي
نوع همایش:  وزارت علوم، تحقيقات و فناوري
حامی:  پژوهشکده برنج و مرکبات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
زمان:  1389دوره 1
 
چکیده: 

زعفران گياهي از دسته گياهان گلدار با نام علمي .Crocus Sativus L مي باشد. زعفران از نظر طب قديم ايران گرم و خشک مي باشد و در سالهاي اخير نيز چندين تحقيق در زمينه زعفران و سافرانال انجام شده است. اين گياه داراي اثرات ضد افسردگي مي باشد و در حد داروهاي ضدافسردگي مثل فلوکستين و ايمي پرامين کاربرد دارد. مواد موثره آن شامل "کروسين و سافرانال" در درمان سرطان خاصيت مهار کنندگي دارند. سافرانال با فرمول O14H10C ماده معطر اصلي زعفران است که استفاده از روش هاي دقيق تجزيه اي براي اندازگيري سافرانال ضروري به نظر مي رسد به همين دليل در اين تحقيق با استفاده از روش USAEME-HPLC-UV که در آن با استفاده از دستگاه اولتراسونيک و مقدار بسيار کمي حلال ميزان دقيق سافرانال اندازه گيري گرديد. USAEME يک روش آسان، سريع، ارزان با حساسيت بالا و کارآمد در اندازه گيري مقادير کم سافرانال مي باشد که در آن سافرانال استخراج شده توسط دستگاه کروماتوگرافي مايع با کارايي بالا اندازه گيري شد. در روش پيشنهادي از 250 ميکروليتر هگزانول به عنوان حلال استخراجي استفاده گرديد. ديگر پارامتر هاي بهينه شده حجم حلال، زمان استخراج، نمک زني و pH مي باشند. تحت شرايط بهينه شده دامنه خطي از0.05-5mg/L با R=0.9971، حد تشخيص (LOD=0.02) و انحراف استاندارد نسبي (RSD=3.6) براي 5 بار اندازه گيري مقدار1mg/L سافرانال، درصد استخراج %102 و فاکتور غني سازي 38 بدست آمد. کارايي اين روش توسط بررسي و اندازه گيري سافرانال از زعفران ايراني ارزيابي شد.

 
کلید واژه: زعفران، سافرانال، اولتراسونيک، USAEME ،HPLC
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
 
بازدید یکساله 345  
 
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی