برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

بررسي اثرات دما و سرعت جريان هواي خشک کن بر راندمان و کيفيت نهايي آويشن

نوع ارائه: پوستر
نویسنده: بصيري شادي*,غلامي براتعلي,يقباني مسعود
 
 *مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي خراسان رضوي
 
عنوان همایش: همايش ملي گياهان دارويي
نوع همایش:  وزارت علوم، تحقيقات و فناوري
حامی:  پژوهشکده برنج و مرکبات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
زمان:  1389دوره 1
 
 
چکیده: 

گياهان دارويي اسانس دار نقش مهمي در زندگي انسان دارند و در ايران از سابقه طولاني برخوردارند. آويشن يکي از گياهان مهم دارويي است که از گذشته بسيار دور مورد استفاده قرار مي گيرد. ترکيبات فرار موجود در اسانس گياهان به طور موثري تحت تاثير روش هاي فرآوري در گياهان مي باشد. در اين پژوهش از خشک کن کابينتي با دماهاي مختلف و سرعت هاي متفاوت جريان هوا جهت خشک کردن دو نوع آويشن بومي در استان خراسان (Thymus transcaspicus, Ziziphora clinopodioiedes) استفاده گرديد. دماهاي مورد استفاده 30، 45 و 60 درجه سانتيگراد و سرعت هاي جريان هوا 1.5، 2.5 و 3 متر بر ثانيه بودند. پس از خشک شدن، از هر کدام از نمونه ها با استفاده از دستگاه کلونجر، به روش تقطير باآب اسانس گيري به عمل آمد و بازده هر کدام بر اساس درصد حجمي و وزني محاسبه گرديد. آزمون آماري مورد استفاده در اين پژوهش از نوع فاکتوريل بود که در قالب طرح کاملا تصادفي در 3 تکرار انجام پذيرفت. کيفيت اسانس نيز با استفاده از دستگاه هاي GC و Mass/GC مورد بررسي قرارگرفت. نتايج نشان داد Ziziphora clinopodioiedes مقدار اسانس بيشتر داشته و مناسب ترين دما و سرعت جريان هوا جهت خشک کردن آويشن، به منظور حداکثر استحصال اسانس، به ترتيب 30 تا 45 درجه سانتيگراد و 1.5 متر بر ثانيه بود.

 
کلید واژه: آويشن، خشک کردن، اسانس، مواد موثره
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
 
بازدید یکساله 104  
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی