برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

اثر چربی های بلند گیاهی بر کاهش کلسترول خون

نوع ارائه: پوستر
نویسنده: رائيني سرجاز محمود*
 
 *دانشگاه علوم کشاورزي و منابع طبيعي ساري
 
عنوان همایش: همايش ملي گياهان دارويي
نوع همایش:  وزارت علوم، تحقيقات و فناوري
حامی:  پژوهشکده برنج و مرکبات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
زمان:  1389دوره 1
 
چکیده: 

استرول ها و استانول ها فرآورده هاي گياهي هستند که از نظر ساختمان بسيار همانند کلسترول مي باشند. اين چربي هاي بلند در بسياري از فرآورده هاي گياهي همچون برنج، نان گندم و آجيل ها، مانند مغز بادام ديده مي شود. اين چربي ها در فرايند تصفيه روغن هاي گياهي و صنايع چوب و کاغذ، به ويژه چوب درختان کاج، گرفته مي شوند. هر روزه ما دست کم 0.5 گرم از اين ماده را همراه غذا مصرف مي کنيم. پژوهش هاي بسياري نشان مي دهند که اگر غذا با اين چربي هاي بلند آميخته شوند، افت کلسترول بد (LDL) خون را به همراه دارند. بنابراين هدف اين پژوهش بررسي اثر آن ها بر کاهش کلسترل خون مي باشد. در يک طرح کامل تصادفي ضرب دري (Crossover) 15 نفر آدم سالم، 9 مرد و 6 زن، ولي با کلسترول بالا شرکت کردند و 4 تيمار غذايي را در چهار نوبت به تصادف مصرف کردند. در اين نوبت ها، آنان 1.8 گرم استانول (SS)، استرول (NS)، يا استانول و استرول (NSS) به نسبت برابر (50:50) که در کره آميخته شده بود، و غذاي پايه (شاهد) را دريافت کردند. هر کدام به تصادف يکي از تيمارها را به مدت 21 روز دريافت کرد، آن گاه به مدت 4 هفته به رژيم غذاي معمول خود برگشت، و سپس تيمار بعدي را آغاز کرد. مقدار کلسترول کل خون به طور معني داري براي تيمارهاي NS،SS و NSS نسبت به شاهد به ترتيب 7.8، 11.9 و 13.1 درصد کاهش يافت. در حالي مقدار کلسترول LDL به ترتيب به اندازه 11.3، 13.4 و 16 درصد کاهش يافت. يافته هاي اين پژوهش نشان داد که افزودن تنها 1.8 گرم در روز از اين چربي هاي بلند، که در چربي هاي گياهي يا کره آميخته و به غذا افزوده مي شود، کلسترول خون را به طور چشمگيري مي کاهد. بنابراين افزودن اين ماده طبيعي به خوراک روزانه کساني که از چربي خون رنج مي برند سبب کاهش بيماري هاي قلب و عروق مي شود.

 
کلید واژه: استانول، استرول گياهي، کلسترول، مرد، زن، چربي خون
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
 
بازدید یکساله 487  
 
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی