برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی عصاره سیب گلاب بومی منطقه کاشان

نوع ارائه: پوستر
نویسنده: جلوداريان سارا*,حقيرابراهيم آبادي عبدالرسول,خليقي احمد,بتولي حسين,جوكاركاشي فرشته
 
 *تهران، میدان پونک، انتهای بزرگراه اشرفی اصفهانی، به سمت حصارک، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران
 
عنوان همایش: همايش ملي گياهان دارويي
نوع همایش:  وزارت علوم، تحقيقات و فناوري
حامی:  پژوهشکده برنج و مرکبات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
زمان:  1389دوره 1
 
چکیده: 
fiogf49gjkf0d

آنتي اکسيدان ها، عامل اصلي ممانعت کننده از فرآيند اکسايش نامطلوب استفاده مي باشند. بدليل سميت آنتي اکسيدانهاي مصنوعي، استفاده از آنتي اکسيدانهاي طبيعي از گذشته هاي دور تاکنون مرسوم بوده است. امروزه گياهان بعنوان منابع بي ضرر آنتي اکسيدان طبيعي، مورد توجه ويژه قرار گرفته اند. از جمله ميوه هايي که داراي خاصيت آنتي اکسيداني نسبتا بالايي مي باشد، سيب (Malus domestica Borkh) است. در اين مطالعه، به منظور بررسي ويژگيهاي آنتي اکسيداني و ضد ميکروبي ميوه سيب، 4 رقم سيب گلاب بومي منطقه قمصر کاشان، به نامهاي حسين، سيد بابايي، شکره و گلاب بررسي شد. پس از شناسايي ارقام موجود در باغهاي قمصر، ميوه هاي آنها در اوايل تيرماه سال 1387 جمع آوري و به آزمايشگاه منتقل شد. فعاليت آنتي اکسيداني عصاره ميوه ها با استفاده از دوآزمون DPPH و تست بتاکاروتن- لينولئيک اسيد، مورد ارزيابي قرار گرفت و با آنتي اکسيدان استاندارد BHT مقايسه گرديد. ميزان فنل تام موجود در گياه نيز به روش Folin- Ciocalteu ارزيابي شد. درآزمون DPPH به استثناي رقم سيب حسين با درصد مهار به ميزان 64.0% درغلظت 2 mg/ml، ساير نمونه ها خاصيت آنتي اکسيداني قابل توجهي نداشتند. نتايج روش بتاکاروتن- لينولئيک اسيد نيز، بيشترين فعاليت آنتي اکسيداني به ميزان 6% مربوط به رقم سيب حسين ارزيابي شد. نتايج تست Folin- Ciocalteu نيز نشان دهنده ميزان ناچيزي از ترکيبات فنلي در عصاره ها بود. اثر عصاره ميوه ها برروي 11 سوش ميکروبي به دو روش ديسک ديفيوژن و MIC بررسي شد. سيب رقم گلاب، فعاليت خوبي را در مقابل ميکروب هاي S.epidermidis, E. coli و K.pneumoniae نشان داد و بترتيب هاله عدم رشدي معادل 16، 14 و 12 ميلي متر مشاهده گرديد. همچنين در سيب رقم حسين، حساسيت متوسطي به ميکروب P. aeruginosa مشاهده گرديد و هاله عدم رشدي معادل 11 ميلي متر را نشان داد. بطور کلي ارقام سيب مطالعه شده داراي اثرات آنتي اکسيداني ناچيز و اثرات آنتي ميکروبي متوسط بودند.

 
کلید واژه: سيب، Malus domestica، عصاره، خاصيت آنتي اکسيداني، خاصيت آنتي ميکروبي، ميزان فنل تام
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
 
بازدید یکساله 586  
 
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی