برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

استخراج و شناسایی ترکیبهای اسانس گیاه آویشن کوهی Thymus kotschyannus Boiss. And Hohen

نوع ارائه: پوستر
نویسنده: پيري قارنايي محمد*,زارع صمد,حيدري رضا,خارا جليل,امامعلي سبزي رضا
 
 *دانشگاه ارومیه، دانشکده علوم، گروه زیست شناسی
 
عنوان همایش: همايش ملي گياهان دارويي
نوع همایش:  وزارت علوم، تحقيقات و فناوري
حامی:  پژوهشکده برنج و مرکبات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
زمان:  1389دوره 1
 
چکیده: 
fiogf49gjkf0d

آويشن کوهي، گياهي علفي و پايا متعلق به تيره نعناع است که در بعضي از مناطق ايران از جمله استان آذربايجان غربي به صورت وحشي مي رويد. بخش هاي هوايي اين گياه در مرحله 50% گلدهي از ارتفاعات شمال دره شهداي اروميه واقع در استان آذربايجان غربي در اواخر خرداد ماه 1387 جمع آوري گرديد. استخراج بوسيله دستگاه کلونجر به مدت 120 دقيقه (3 بار) انجام شد و اسانس بوسيله تقطير با آب (Hydro- distillation) بدست آمد (بازده اسانس 0.91% به نسبت حجم به وزن خشک گياه). اسانس بدست آمده از اين گياه به وسيله دستگاه کروماتوگرافي گازي متصل به طيف سنج جرمي (GC/MS) مورد تجزيه قرار گرفت. 25 ترکيب (97.5%) در اسانس اين گياه شناسايي گرديد که (%29.39) Carvacrol و (%11.95) Cineole و (%8.48) Thymol و (%6.29) a-Terpieol و (%5.57) Linalool و (%5.44) Caryophyllen و (%4.80) Ent- Spathulenol عمده ترين ترکيبات اسانس گياه مذکور بودند.

 
کلید واژه: اسانس، GC/MS ،Thymus kotschyannus Boiss. And Hohen
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
 
بازدید یکساله 70  
 
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی