برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

شناسايي و جداسازي باکتري هاي هالوفيل مولد آنزيمهاي هيدرولازي جدا شده از ماهي شور و دودي

نوع ارائه: مقاله
نویسنده: كرامت فر الميرا,آموزگار محمدعلي,خنافري آنيتا
 
 
 
عنوان همایش: کنگره ژنتيك ايران
نوع همایش:  انجمن هاي علمي
حامی:  انجمن ژنتیک ایران، مرکز ملی ذخایر ژنتیک و زیستی ایران
زمان:  1393دوره 13
 
 
چکیده: 
fiogf49gjkf0d

هدف: اگرچه ميکروارگانيسم هاي نمک دوست آنزيمهاي خارج سلولي تحمل پذير نمک توليد مي کنند ،پتانسيل بالايي براي استفاده در فرايندهاي بيوتکنولوژيکي دارند. آنزيم هاي يافت شده از آنها از زمانهاي قديم در توليد محصولات غذايي به طور وسيعي استفاده مي شدند.
روش:در نمونه برداري از داخل و خارج حدود 16 ماهي، 32 نمونه حاصل شد. که 20 نمونه از ماهي دودي و 12 نمونه از نوع ماهي شور بودند .و همگي در محدوده شوري 2 تا 5 درصد و براي
pH در محدوده 5 تا 6 بودند. همگي نمونه ها از ماهي هاي مناطق شمالي کشورمان ودر دو نوع کپور و کفال ،براي ماهي هاي دودي و سفيد و کپور ،براي ماهي هاي شور تهيه شدند. حدود 3 محيط براي جداسازي باکتريهاي اين نمونه ها انتخاب شدند .محيط MA با اسيديته 7:2 و نمک %3.5 و MH با نمک10 % و اسيديته 7:5 که تفاوتش با MA در ميزان درصد نمک مي باشد و محيط SWNA نيز با pH حدود 6:5 و نمک 3.5% در نظر گرفته شد که تفاوتش با محيط MA در نوع نمکهاي به کار رفته بودند. از اين نمونه ها 109 سويه جدا شدند که حدود 65 سويه از محيط MA و حدود 21 سويه از SWN و حدود 23 سويه ازMH جداسازي شدند با انجام تست KOH و رنگ آميزي گرم حدود 108 سويه گرم مثبت و 1 سويه گرم منفي بودند.
نتيجه: انجام تست هاي آنزيمي سويه ها براي 8 آنزيم بررسي شد. از حدود 109 سويه 17 سويه کيتيناز مثبت و 78 سويه آميلاز مثبت و 43 سويه پروتئاز مثبت و 29 سويه ليپاز مثبت و 28 سويه سلولاز مثبت و 68 سويه دئوکسي ريبونوکلئاز مثبت و 105 سويه اينوليناز مثبت بودند و هيچ کدام فعاليت پکتينازي نداشتند
.
بحث:به نظر مي رسدکه اکثريت جمعيت باکتريهاي مولد آنزيمهاي هيدرولازي موجود در اين
نمونه هامتعلق به باکتري هاي گرم مثبت اسپوردار هستند.

 
کلید واژه: باکتري هاي هالوفيل، آنزيمهاي هيدرولازي، ماهي شور و دودي
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
 
بازدید یکساله 170  
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی