برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

ارزيابي برخي ويژگي هاي شيميايي، فيزيکي و فيزيکوشيميايي صمغ بادام کوهي (Amygdalus scoparia Spach) جمع آوري شده از استان هاي فارس و آذربايجان شرقي

نوع ارائه: پوستر
نویسنده: رحيمي سميه*,عباسي سليمان,عزيزي محمدحسين,سحري محمدعلي
 
 *دانشگاه تربيت مدرس، دانشکده کشاورزي، گروه علوم و صنايع غذايي
 
عنوان همایش: همايش ملي گياهان دارويي
نوع همایش:  وزارت علوم، تحقيقات و فناوري
حامی:  پژوهشکده برنج و مرکبات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
زمان:  1389دوره 1
 
 
چکیده: 
fiogf49gjkf0d

صمغ فارسي يک نوع صمغ ترواشي است که از تنه و شاخه هاي درخت بادام کوهي با نام علمي Amygdalus scoparia Spach به طور طبيعي تراوش مي شود. اين صمغ علاوه بر کاربردهاي سنتي، دارويي، و صنعتي به دليل برخي عملکردها داراي کاربرد غذايي نيز مي باشد. از آن جايي که زيستگاه بومي اغلب درختان بادام کوهي که به طور خودرو و وحشي رشد مي کنند در ناحيه ايراني-توراني و زاگرسي مي باشد؛ لذا، در اين پژوهش نخست صمغ فارسي از دو استان فارس و آذربايجان شرقي جمع آوري شد. پس از آماده سازي اوليه، صمغ ها بر اساس رنگ به 4 درجه تقسيم بندي شدند. سپس برخي ويژگي هاي شيميايي (رطوبت، خاکستر، نيتروژن، پروتیین، چربي،...)، ويژگي هاي فيزيکي (چرخش ويژه و رنگ) و ويژگي هاي فيزيکوشيميايي (چگالي،pH و کشش سطحي) صمغ ها تعيين شد. نتايج نشان دادند که صمغ فارسي جزو صمغ هاي اسيدي (با ميانگين (pH 4.4 با درصد رطوبت متوسط(w/w %8.5) بوده و در مقايسه با اکثر صمغ ها داراي درصد پروتیین نسبتا بالايي مي باشد (به طور ميانگين (w/w %2.6 از طرف ديگر مقدار چربي در آن ناچيز بوده (حدودا (w/w %0.36 بنابراين مي توان بيان داشت که صمغ فارسي نيز همانند ساير صمغ هاي تراوشي گياهي داراي ساختار پلي ساکاريدي است. داده ها حاکي از آن بودند که به طور کلي درجه بندي صمغ فارسي بر مبناي رنگ تقريبا بر اغلب خصوصيات اندازه گيري شده بي تاثير بود و از طرف ديگر، در ميان تمامي شاخص هاي اندازه گيري شده فقط pH، درصد تانن و چرخش ويژه صمغ هايي که از دو منطقه جغرافيايي گوناگون (استان هاي فارس و آذربايجان شرقي) جمع آوري شده بودند ، تا حدودي با يکديگر اختلاف نشان دادند.

 
کلید واژه: صمغ فارسي، بادام کوهي، خواص شيميايي، منطقه جغرافيايي رويش
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
 
بازدید یکساله 1357  
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی