برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

بررسی خاصیت آنتی اکسیدانی عصاره الکلی اندام های مختلف گیاه گاو زبان

نوع ارائه: پوستر
نویسنده: خليل زاده محمدعلي,پولادي حامد*,غيبي سيامك
 
 *باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامي واحد قائمشهر
 
عنوان همایش: همايش ملي گياهان دارويي
نوع همایش:  وزارت علوم، تحقيقات و فناوري
حامی:  پژوهشکده برنج و مرکبات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
زمان:  1389دوره 1
 
چکیده: 
fiogf49gjkf0d

گياه گاو زبان با نام علمي Borago officinalis از گياهان يکساله و بومي مناطق اروپا و شمال آفريقا و مناطق کمي از آسيا مي باشد که اين گياه محصول پرورش يافته و غير بومي در بعضي از کشورها مثل ايران است (1). در برخي از مناطق ايران از گياه گل گاوزبان در درمان برخي امراض و ناخوشي ها استفاده مي کنند (2). مطالعات فيتوشيميايي بر روي اين گياه مي تواند اهميت دارويي گياه گاو زبان را تایید نمايد. از جمله اين مطالعات که کاربرد اين گياه را در صنايع دارویی و غذایی به اثبات مي رساند، بررسي اثرات آنتي اکسيدانتي عصاره الکلي اين گياه مي باشد. يک سري از آنتي اکسيدانتها که منبع طبيعي دارند به غذاها، داروها و مواد آرايشي اضافه مي شوند تا از فاسد شدن آنها جلوگيري کند (3). در اين کار خاصيت آنتي اکسيدانتي عصاره برگ، گل و ساقه گياه گل گاو زبان در توانايي آنها در خنثي سازي راديکال با استفاده از (2‚2- دي فنيل-1‚1- پيکريل هيدرازيل) ياDPPH  مطالعه شد و خاصيت آنتي اکسيدانتي آن با ويتامين C به عنوان يک آنتي اکسيدان طبيعي BHT به عنوان يک آنتي اکسيدان سنتزي) مقايسه شد.نتيجه نشان داد که عصاره اتانولي گياه گاو زبان داراي خاصيت آنتي اکسيدانتي بالايي است.

 
کلید واژه: اثرات آنتي اکسيداني، گياهان دارويي، گاو زبان
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
 
بازدید یکساله 210  
 
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی