برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

تاثیر دماهای مختلف خشک کردن بر میزان اسانس گیاه رزماری (Rosmarinus officinalis)

نوع ارائه: پوستر
نویسنده: رمضاني مقدم محمدرضا*,ايماني مريم,باغبان خليل آباد صادق
 
 *ايستگاه تحقيقات کشاورزي و منابع طبيعي کاشمر
 
عنوان همایش: همايش ملي گياهان دارويي
نوع همایش:  وزارت علوم، تحقيقات و فناوري
حامی:  پژوهشکده برنج و مرکبات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
زمان:  1389دوره 1
 
چکیده: 
fiogf49gjkf0d

به منظور بررسي تاثير دماي خشک کردن بر ميزان استحصال اسانس گياه رزماري يا اکليل کوهي (Rosmarinus officinalis) سرشاخه هاي اين گونه در بهار 88 از مزرعه جهاد دانشگاهي شهرستان کاشمر جمع آوري گرديد و سپس در آزمايشگاه فيزيولوژي ايستگاه تحقيقات کشاورزي و منابع طبيعي کاشمر در چهار دماي 25 ( به عنوان دماي محيط)، 45، 35 و 55 درجه سانتي گراد به مدت 72 ساعت خشک گرديد. فرايند اسانس گيري در آزمايشگاه فرآوري گياهان دارويي جهاد دانشگاهي کاشمر با استفاده از از دستگاه کيزر (تقطير با آب و بخار) انجام شد. آزمايش در قالب طرح کاملا تصادفي با سه تکرار اجرا گرديد. نتايج حاصل از اين آزمايش نشان داد که با بالا رفتن دماي خشک کردن از 25 به 35 درجه سانتي گراد ميزان اسانس استحصالي افزايش يافته ولي با افزايش دما در دو تيمار بعدي يعني 45 و 55 درجه سانتي گراد مجددا ميزان اسانس کاهش مي يابد، که دليل اين امر اين است که با افزايش دما ترکيبات فرار به سرعت تجزيه شده لذا يافتن دماي بهينه خشک کردن به استخراج حد اکثر اسانس کمک خواهد کرد.به طور کلي نتايج حاکي از برتري دو تيمار دماي خشک کردن 25 و 35 درجه سانتي گراد براي استحصال حداکثر اسانس از گياه دارويي رزماري بوده ولي تيمار 35 درجه سانتي گراد به تنهايي در کلاس آماري A قرار گرفته و اين دما براي خشک کردن آن توصيه مي گردد.

 
کلید واژه: رزماري، خشک کردن، اسانس
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
 
بازدید یکساله 180  
 
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی