fiogf49gjkf0d
توليد و پرورش گياهان اسانس داراز سابقه بسيار طولاني برخوردار است بطوري که داد و ستد مواد خام اين گياهان بيشتر در تمدن هاي باستاني مصر، يونان و ايران بروز يافته است. مصريان و ايرانيان باستان اولين مردماني بودند که به توليد اسانس و عطرهاي طبيعي از گياهان پرداختند. به طوري که توليد عطر گل رز را به دانشمند ايراني، بوعلي سينا نسبت مي دهند. گياهان اسانس دار بخشي از گياهان دارويي بوده که به لحاظ داشتن ترکيبهاي معطر از ساير گونه ها متمايز مي گردند، اسانس ها طبقه اي از روغنهاي گياهي بوده که از مخلوط ترکيبهاي شيميايي آلي فرار، سنگين و چرب تشکيل يافته اند، به طور کلي از گروه مواد شيميايي ترپن ها هستند و يا منشاء ترپني دارند. در اين تحقيق، ابتدا فهرست فلورستيک استان تهيه و با توجه به مطالعه کتابخانه اي و همکاري افراد متخصص، اقدام به جمع آوري و شناسايي گونه هاي معطر و دارويي استان گرديد و اطلاعاتي از قبيل نام فارسي، نام محلي، نام علمي، نام خانواده، محل پراکنش، وضعيت رويشگاه، ارتفاع از سطح دريا و گياهان همراه براي اين گياهان يادداشت گرديد. نتايج نشان داد که حدود 265 گونه دارويي و اسانسدار در استان رويش دارد که از مهمترين جنس هاي اسانس دار در اين استان نيز مي توان به جنس هاي 5) Artemisia گونه)، 7) Stachys گونه)، 4) Salvia گونه)،5) Phlomis گونه)،5) Crataegus گونه)،3) Pyrus گونه)،6) Achillea گونه)، 2) Allium گونه)،2) Teucrium گونه)، 2) Anthemis گونه)، 2) Ferula گونه)،2) Ziziphus گونه) و 2) Ziziphora گونه) اشاره کرد.