برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

بررسي تغييرات اسانس و خواص آنتي اکسيداني در برخي گونه هاي جنس استاکيس

نوع ارائه: مقاله
نویسنده: آقايي نوروزلو يعقوب*,ناظري وحيده,ميرجليلي محمدحسين
 
 *دانشگاه تهران
 
عنوان همایش: کنگره ژنتيك ايران
نوع همایش:  انجمن هاي علمي
حامی:  انجمن ژنتیک ایران، مرکز ملی ذخایر ژنتیک و زیستی ایران
زمان:  1393دوره 13
 
 
چکیده: 
fiogf49gjkf0d

 Stachysيکي از جنس هاي مهم تيره نعنا مي باشد. ماده موثره گياهان اين جنس از نوع اسانس بوده و برخي از ترکيبات مشترک در گونه هاي مختلف آن شامل: a –pinene, b-Pinene, Myrcene, germacrene D, Limonene مي باشد. از گونه هاي مختلف اين جنس بعنوان آنتي سپتيک، آرامبخش، درمان بيماري هاي پوستي و گوارشي استفاده مي شود. مطالعات نشان مي دهند که شرايط حاکم بر رويشگاه، فيتوشيمي گياهان را تحت تاثير قرار مي دهد. بعلاوه بررسيها نشان داد که مقدار و نوع ترکيبات اسانس در مراحل مختلف فنولوژيکي متغير است بعنون مثال ترکيب a –pinene در مراحل قبل از گلدهي و گلدهي تقريبا يکسان بوده اما در مرحله بعداز گلدهي مقدار آن بشدت کاهش يافته و يا ترکيب 1-octel-3-ol فقط در مرحله گلدهي توليد شده و در ساير مراحل مشاهده نشده است.
اسانس هاي گياهي غني از ترکيبات فنلي هستند که بعنوان يکي از بهترين منابع آنتي اکسيداني طبيعي مطرح مي باشند. مطالعات نشان داد که در بين گونه هاي مختلف اين جنس، همبستگي بالايي بين محتواي فنل کل، فعاليت آنتي اکسيداني کل و فعاليت مهارکنندگي راديکال آزاد (DPPH) وجود دارد که اين امر بيانگر قدرت زياد پلي فنل ها به عنوان آنتي اکسيدان هاي طبيعي مي باشد.

 
کلید واژه: اسانس، آنتي اكسيدان، ترکيبات فنلي، α –pinene
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
 
بازدید یکساله 63  
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی