برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

بررسی اثرات تنش شوری و دما بر خصوصیات جوانه زنی، روابط یونی و رشد اولیه گیاهچه داتوره

نوع ارائه: پوستر
نویسنده: قرينه محمدحسين,خمدي فاطمه,بخشنده عبدالمهدي
 
 
 
عنوان همایش: همايش ملي گياهان دارويي
نوع همایش:  وزارت علوم، تحقيقات و فناوري
حامی:  پژوهشکده برنج و مرکبات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
زمان:  1389دوره 1
 
چکیده: 
fiogf49gjkf0d

به منظور بررسي اثرات تنش شوري و دما بر خصوصيات جوانه زني، رشد اوليه گياهچه و روابط يوني داتوره آزمايشي به صورت فاکتوريل با طرح پايه کاملا تصادفي با سه تکرار و در شرايط کنترل شده به صورت آزمايشگاهي انجام شد. تنش شوري در پنج سطح (0 ds/m nacl، 3، 5، 9 و 15) و دما در چهار سطح (15، 20، 25، 30 و 35 درجه سانتي گراد) اعمال شدند. نتايج حاصل از آزمايش نشان دهنده اثرات معني دار شوري و دما بر درصد جوانه زني، سرعت جوانه زني، طول ريشه چه و طول ساقه چه و وزن تر ريشه چه و ساقه چه و نسبت ريشه چه به ساقه چه در تمام ارقام مورد آزمايش بود. تنش شوري بالا موجب کاهش تمام صفات مورد بررسي شد به طوري که افزايش غلظت املاح تا سطح 15 ds/m موجب کاهش 75 درصدي جوانه زني شد. بيشترين درصد و سرعت جوانه زني بذور در سطح شوري 5 ds/m و دماي 35oC اندازه گيري شد. طول گياهچه و وزن تر گياهچه با افزايش دما تا 30 درجه سانتي گراد افزايش يافت. افزايش سطح شوري از 0 تا 15 دسي زيمنس موجب افزايش غلظت يون سديم و کاهش يون يتاسيم در ساقه چه و ريشه چه شد و نسبت K/Na کاهش يافت. همچنين نسبت K/Na در ساقه چه بيشتر از ريشه چه تعيين شد. بيشترين غلظت يون پتاسيم در دماي 25 و 30 درجه سانتي گراد اندازه گيري شد.

 
کلید واژه: جوانه زني، شوري، دما، داتوره، روابط يوني
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
 
بازدید یکساله 82  
 
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی