fiogf49gjkf0d
آسپرژيلوس نايجر و مايکوتوکسين هاي آن از مهمترين قارچ هايي هستند که سبب ايجاد بيماري هاي گوناگون در انسان و حيوانات مي گردد، همچنين در محصولات گياهي، منجربه بيماري کپک سياه مي شود و صدمات اقتصادي فراواني به بخش کشاورزي وارد مي سازد. با توجه به اثرات زيان آور مصرف ترکيبات ضدقارچي شيميايي بر محيط زيست، هر گونه روشي جهت کاهش آلودگي محيط زيست از جنبه اقتصادي با ارزش مي باشد. اين تحقيق به منظور بررسي خاصيت ضدقارچي غلظت هاي مختلف اسانس گياه باريجه به روش ميکروبيواسي در محيط کشت ديفکو پوتتودکستروز براث به همراه سوسپانسيون قارچ آسپرژيلوس نايجر انجام شد. نتايج نشان داد اسانس باريجه توانايي مهار رشد آسپرژيلوس نايجر، در مقايسه با شاهد را دارد که اين مهار از غلظت 15.62 ميکروگرم/ ميلي ليتر به بالا معني دار است. بطوريکه در غلظت 2000 ميکروگرم/ ميلي ليتر 70 درصد مهار رشد مشاهده شد.