برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

اثر ضد قارچي عصاره آبي چويل و آويشن شيرازي بر قارچ عامل پژمردگي گوجه فرنگي، Fusarium oxysporum، در شرايط آزمايشگاهي

نوع ارائه: پوستر
نویسنده: غزلباش نجمه*,عبدالهي محمد
 
 *گروه گياهپزشکي، دانشگاه ياسوج
 
عنوان همایش: همايش ملي گياهان دارويي
نوع همایش:  وزارت علوم، تحقيقات و فناوري
حامی:  پژوهشکده برنج و مرکبات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
زمان:  1389دوره 1
 
 
چکیده: 
fiogf49gjkf0d

قارچ هاي بيماري زاي گياهي از مهم ترين عوامل بيماري زا در گياهان محسوب مي شوند که خسارت فراواني به محصولات کشاورزي وارد مي کنند. با عنايت به خطرات زيست محيطي، آلودگي هاي شيميايي، بروز و ظهور گونه هاي مقاوم و غيره که ناشي از مصرف بي رويه سموم شيميايي است، استفاده از روش هاي غيرشيميايي و طبيعي جهت كنترل عوامل بيماري زا، ضروري به نظر مي رسد و لذا اين تحقيق با هدف جايگزيني سموم شيميايي با عصاره هاي گياهي انجام شد. در يک بررسي آزمايشگاهي، اثرات ضدقارچي دو عصاره گياهي چويل، Ferulago angulata، و آويشن شيرازي، Zataria multiflora، بر قارچ Fusarium oxysporum مورد مطالعه قرار گرفت. غلظت هاي 0.4، 0.8 و 1.2 درصد از عصاره هاي مذکور در محيط کشت PDA تهيه گرديد و مقدار صفر به عنوان شاهد در نظر گرفته شد. تاثير عصاره آبي اندام هاي هوايي خشک شده به تفکيک در جلوگيري از رشد ميسيليوم قارچ در محيط غذايي PDA در داخل تشتک پتري مورد بررسي قرار گرفت. بدين منظور، قرص هايي به قطر 6 ميلي متر از پرگنه 7 روزه قارچ Fusarium oxysporum در مرکز تشتک حاوي محيط کشت PDA همراه با عصاره گياهي قرار داده شد. نتايج نشان داد که عصاره هاي به کار برده شده بر رشد اين قارچ اثر بازدارندگي دارند که تاثير عصاره برگي آويشن با غلظت 1.2 و عصاره گل چويل با غلظت 0.8 درصد بيشتر از ساير غلظت ها بود. نکته مورد توجه در اين آزمايش، اثر ضد باکتريايي عصاره بخش هاي مختلف چويل بود که در نمونه هاي عبور داده نشده از صافي ضدباکتريايي مشاهده گرديد.

 
کلید واژه: Fusarium oxysporum، چويل، آويشن شيرازي، اثر ضد ميکروبي
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
 
بازدید یکساله 81  
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی