برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

اثر کمبود آهن بر خصوصیات رشد، تنظیم کننده های اسمزی و رنگدانه ها فتوسنتزی تحت تنش شوری در دو گیاه بابونه رومی و آلمانی

نوع ارائه: پوستر
نویسنده: ساراني سيمين*,حيدري مصطفي,سياه سر براتعلي,گلوي محمد
 
 *
 
عنوان همایش: همايش ملي گياهان دارويي
نوع همایش:  وزارت علوم، تحقيقات و فناوري
حامی:  پژوهشکده برنج و مرکبات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
زمان:  1389دوره 1
 
چکیده: 
fiogf49gjkf0d

به منظور بررسي اثر تنش شوري بر برخي از خصوصيات فيزيولوژيکي دو جنس بابونه در حضور و عدم حضور عنصر آهن، آزمايشي به صورت فاکتوريل و در قالب طرح کاملا تصادفي با سه تکرار در سال 1388 در پژوهشکده زيست فناوري دانشگاه زابل اجرا گرديد. تيمارهاي آزمايش شامل دو جنس بابونه آلماني و رومي به عنوان فاکتور A، چهار سطح شوري شامل 0، 50، 100 و 150 ميلي مولار نمک کلريد سديم به عنوان فاکتور B و تيمار آهن شامل 0 و 100 ميکرومولار به عنوان فاکتور C لحاظ شدند. نتايج بدست آمده در اين آزمايش نشان داد که شوري تاثير معني داري بر وزن تر و خشک اندام هوايي و ريشه گياه بابونه دارد و سبب کاهش وزن تر و خشک اندام هوايي و افزايش وزن تر و خشک ريشه گرديد. در شرايط نبود عنصر آهن از وزن تر و خشک اندام هوايي و ريشه کاسته شد. تنش شوري و کمبود آهن سبب افزايش دو تنظيم کننده اسمزي کربوهيدرات و پرولين گرديد. اين افزايش در بابونه آلماني نسبت به رومي بيشتر بود. در اين آزمايش شوري در شرايط عدم حضور عنصر آهن سبب کاهش مقادير رنگيزه هاي فتوسنتزي کلروفيل a و b گرديد.

 
کلید واژه: شوري، بابونه، کربوهيدرات، پرولين
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
 
بازدید یکساله 61  
 
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی