مشخصات مقاله

عنوان: 

مقايسه كمي و كيفي اسانس چهار گونه آويشن كشت شده در مرحله گلدهي

نوع ارائه: پوستر
نویسنده: زارع زاده عباس,مداح‌ عارفي حسن,عرب زاده محمدرضا,ميرحسيني علي,گلدان ساز سيدمصطفي
 
 
 
عنوان همایش: همايش ملي گياهان دارويي
نوع همایش:  وزارت علوم، تحقيقات و فناوري
حامی: پژوهشکده برنج و مرکبات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
زمان:  1389دوره 1
 
 
چکیده: 
fiogf49gjkf0d

جنس Thymus متعلق به خانواده Lamiaceae و تقريبا 350 گونه مختلف از آن در سراسر جهان يافت مي شود. اين جنس در ايران 14 گونه دارد كه از ميان آنها 4 گونه انحصاري ايران هستند. گونه هاي مختلف آويشن در صنايع غذايي، داروئي، بهداشتي و آرايشي استفاده متنوعي دارد. در اين پژوهش اندامهاي هوايي چهار گونه آويشن Thymus migricus, T. eriocalyx, T. fallax, T.daenensis كشت شده در ايستگاه تحقيقات گياهان داروئي مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي يزد واقع در منطقه گردفرامرز شهرستان يزد در مرحله گلدهي كامل برداشت و در سايه خشك گرديدند و سپس به روش تقطير با آب اسانس گيري انجام گرديد. بازده اسانس گونه هاي فوق الذكر به ترتيب 1، 2.74، 2.3، 2.16 درصد بود. تجزيه و شناسايي تركيبهاي مواد متشكله اسانس بوسيله دستگاههاي GC و GC/ms انجام گرديد. تركيبات عمده آنها شامل پي سيمن، 1 و 8 سينئول، گاما ترپينن، بورنئول، تيمول و كارواكرول بودند كه بيشترين و كمترين مقدار آنها به ترتيب پي سيمن (5.12% گونه D و 1.41% گونه(E ، 1 و 8 سينئول (4.88% گونه F و 0.149% گونه E)، گاماترپينن (3.02% گونه D و 0.51% گونه M)، بورنئول (12.7% گونه F و 1.82% گونه D)، تيمول (76.35% گونه D و 0.4% گونه  (Eو كارواكرول (23.28% گونه M و 1.3% گونه  (Eمربوط مي شوند.

 
کلید واژه: اسانس، آويشن، يزد
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
بازدید یکساله 80  
 
tabligh

moavenatelmi
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی