برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

ارزيابي عملکرد اسانس گلپر بر مهار رشد و توليد آفلاتوکسين توسط آسپرژيلوس پارازيتيکوس

نوع ارائه: سخنراني
نویسنده: سقازاده مژگان*,خسروي عليرضا,نيك آئين دنيا,عرفان منش احمد
 
 *گروه ميکروبيولوژي، دانشگاه آزاد اسلامي، واحد قم، بلوار 15 خرداد، قم، ایران
 
عنوان همایش: همايش ملي گياهان دارويي
نوع همایش:  وزارت علوم، تحقيقات و فناوري
حامی:  پژوهشکده برنج و مرکبات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
زمان:  1389دوره 1
 
 
چکیده: 
fiogf49gjkf0d

گلپر گياهي گلدار، علفي و چند ساله از تيره چتريان است. نام علمي اين گياه Heracleum persicum مي باشد،که بيشتر در ناحيه هاي نمناك و مرتفع كوهستاني ايران و حاشيه هاي آن مي رويد. اين گياه بومي کشورمان است و در طب سنتي بخوبي شناخته شده است. آفلاتوکسينها گروه مهمي از سموم قارچي هستند،که به دنبال رشد برخي از گونه هاي آسپرژيلوس بخصوص آسپرژيلوس فلاووس و آسپرژيلوس پارازيتيکوس در مواد غذايي بويژه در مواد غذايي نظير خشکبار و غلات توليد مي شوند. آفلاتوکسين ها سيتوتوکسيک، موتاژنيک، تراتوژنيک، و کارسينوژنيک هستند و اين اثرات به اثبات رسيده است. اين سموم در دوزهاي بالا آسيب هاي کبدي حاد و در دوزهاي پائين سرطان کبد ايجاد مي نمايند. در اين بررسي اثرات اسانس گلپر بر روي رشد و مهار توکسين زايي آسپرژيلوس پارازيتکوس مورد ارزيابي قرار گرفت. بدين منظور توليد آفلاتوکسين توتال در محيط YESB پس از پنج روز در 25oC درجه سانتيگراد متعاقب عصاره گيري از کشت با روش  HPLC(کروماتوگرافي مايع با کارايي بالا) اندازه گيري شد. در اين محيط ها غلظت هاي متفاوتي از اسانس گلپر اضافه گرديد. در اين بررسي مشخص شدکه غلظت 0.6 mg/ml اين اسانس رشد قارچ را تا 72.3% کاهش مي دهد (با روش Broth Dilution Method) ولي توليد توکسين به ميزان 37.5% کاهش يافت، در غلظت 0.9 mg/ml رشد کاملا متوقف گرديد و توليد توکسين تا 69.8% کاهش يافت. نتايج اين تحقيق بيانگر آن است که اين اسانس اين گياه مي تواند در آينده به عنوان يک ماده افزودني نسبتا بي خطر در جيره هاي غذايي مورد استفاده قرار گيرد.

 
کلید واژه: گلپر، آسپرژيلوس پارازيتکوس، آفلاتوکسين
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
 
بازدید یکساله 143  
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی