fiogf49gjkf0d
مقدمه: ترميم يک پديده زيستي متشکل از دو مرحله است، که يکي تمايززدايي سلول هاي بالغ و بازگشت آنها به وضعيت بنيادي و ديگري تمايز مجدد اين سلول ها در جهت ايجاد بافتي مشابه با بافت از دست رفته مي باشد. يکي از شناخته شده ترين مثال هاي اين پديده، ترميم بافت از دست رفته لاله گوش خرگوش است. هدف از پژوهش حاضر بررسي رشد و تکثير سلول هاي حاصل از ريزش بافت در حال ترميم لاله گوش خرگوش مي باشد.
روش ها: به منظور شناسايي سلول هاي ريزش يافته از بافت در حال ترميم لاله گوش خرگوش، خرگوش هاي نر 3 ماهه تهيه شدند. جهت آماده سازي بافت در حال ترميم، در روزهاي 0، 2 و 12 بعد از پانچ اوليه، حلقه هاي 2 ميليمتري از لاله گوش تهيه و به محيط کشت منتقل گرديدند. به منظور تعيين زمان ريزش سلول هاي حاصل از پانچ هاي تهيه شده، مدت بقاء و تکثير اين سلول ها در شرايط آزمايشگاهي بررسي شد. علاوه بر اين با استفاده از فن آوري عکس برداري ميکروسکوپي مورفولوژي اين سلول ها مورد مطالعه قرار گرفت.
نتايج: يافته هاي حاصل از اين پژوهش نشان دادند که سلول هاي حلقه هاي روز 0، 2 و 12 به ترتيب بعد از 20، 15-10 و 8-6 روز ريزش يافتند. علاوه بر اين بررسي بقاء اين سلول ها نشان داد سلول هاي حاصل از ريزش حلقه هاي روز 0، 2 و 12 به ترتيب توانايي حداقل بيش از 10، 50 و 40 پاساژ را دارا مي باشند.
بحث و نتيجه گيري: ترميم فرايندي منحصر به فرد است که به دنبال وارد آمدن آسيب به برخي از بافت هاي موجودات زنده منجر به کسب عملکرد مجدد آنها مي گردد. مطالعات فراوان انجام گرفته بيانگر قدرت بالاي ترميم در پستانداراني مانند خرگوش مي باشد. از آنجا که نتايج حاصل از اين پژوهش نيز نشان دادند که سلول هاي ريزش يافته از بافت در حال ترميم لاله گوش خرگوش قادر به بقاء و تکثير طولاني مدت در شرايط آزمايشگاه مي باشند، مي توان ويژگي هاي بنيادينگي را در اين سلول ها مورد بررسي قرار داد.