نظام سلامت کشور ما براي پياده کردن استراتژي مراقبت هاي اوليه بهداشتي، سيستم شبکه هاي بهداشت و درمان را تدوين و پياده کرده است که از اين طريق خدمات سلامت را به صورت سطح بندي شده و از طريق نظام ارجاع به تمام سطوح جامعه ارائه مي نمايد.
دستاوردهاي چشمگير و برجسته اين سيستم در 30 سال گذشته، که از جمله مي توان کنترل بيماريهاي واگير، کاهش مرگ و مير مادران و کودکان به کمتر از 20 درصد را ذکر نمود، نظام سلامت کشور را به عنوان يک الگوي موفق جهاني و خصوصا در منطقه مديترانه شرقي مطرح نموده است.
بسياري از دست اندرکاران نظام سلامت کشور گنجينه هاي با ارزشي از تجربيات هستند ولي متاسفانه معمولا اين تجربيات ثبت و منتشر نمي شوند تا ديگران بهره مند گردند و اين موضوع مي تواند باعث هدر رفتن منابع کندي سرعت رشد و توسعه سلامت گردد.
علي عليه السلام مي فرمايند: هر کس به درستي تجربه آموزد از سختي ها و مهلکه ها جان سالم بدر برد و هر کس از تجارب بي نيازي جويد عواقب امور را نمي بيند. ما در مرکز تحقيقات کاربردي سلامت همگاني و توسعه پايدار دانشگاه علوم پزشکي و خدمات بهداشتي درماني خراسان شمالي بر آن شديم که با طراحي يک پورتال به عبارت ديگر سامانه مناسب، بستري براي ثبت تجارب و کارکردهاي مطلوب نظام مراقبتهاي اوليه بهداشتي فراهم آوريم و اين مهم الحمدالله به همت همکاران عزيز پر تلاشمان و حمايت مرکز آموزش و ارتقاء سلامت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکي به انجام رسيد و سرانجام پورتال ملي تهيه شده توسط وزير محترم سرکار خانم دکتر وحيد دستجردي رونمايي گرديد. اينک بعد از تجربه برگزاري اولين تجربه، همايش ملي در سال 1390، دومين همايش ملي و اولين همايش بين المللي تجارب و کارکردهاي مطلوب نظام مراقبت هاي اوليه بهداشتي را با مشارکت سازمان هاي بين المللي و ملي در طول مدت سه روز برگزار مي کنيم تا بيش از 800 تجربه ثبت شده در سامانه مذکور را معرفي نمائيم، باشد که همکاران عزيزمان در سطح ملي و بين المللي از آنها بهره مند شوند و آغاز راهي باشد براي ثبت و ارائه تجربيات تمامي تلاشگران عرصه سلامت در سطح کشور و جهان.
مستدام باد عزت و سربلندي نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران.