برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

گزارش تجربه و کارکرد مروري بر اثرات فارماکولوژيک زيره سبز

نوع ارائه: پوستر
نویسنده: حيدري شيرين*,كاظمي فرزانه,حيدري شيما,منعمي عليرضا
 
 *کميته تحقيقات دانشجويي، دانشگاه علوم پزشکي خراسان شمالي
 
عنوان همایش: همايش تجارت و كاركردهاي مطلوب نظام مراقبت هاي اوليه بهداشتي
نوع همایش:  وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي
حامی:  دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی
زمان:  1391دوره 2
 
 
چکیده: 

ايران از غني ترين مناطق دنيا از حيث تعداد و تنوع گياهان دارويي مي باشد و زيره سبز جزء گياهان دارويي مهم و اقتصادي کشورمان به شمار مي رود. مصرف زيره سبز به عنوان چاشني در ايران و بسياري از کشورها مرسوم مي باشد. استفاده صحيح از گياه زيره سبز و همچنين يافتن کاربردهاي مختلف براي آن در طب و صنعت نيازمند شناخت عملکردها و خواص اين گياه دارويي مي باشد. هدف از اين مطالعه گرد هم آوري اثرات دارويي زيره سبز ميباشد. در اين بررسي مروري مطالعات انجام شده درباره اثرات فار ماکولوژيک زيره سبر (Cuminum cyminum L.) بررسي شدند جست و جو در بين مقالات معتبر در مورد خواص دارويي و خوراکي زيره سبز با استفاده از کليد واژههاي مناسب در پايگاههاي معتبر پزشکي همچون Pubmed و Sciencedirect و Sid انجام شد که در اين مرحله 140 مقاله بدست آمده و در بررسي اوليه و حذف برخي از مقالات که متن کامل مقاله در دسترس نبود، 36 مقاله مرتبط با عنوان جدا شد و مورد بررسي قرار گرفت. ماده اصلي تشکيل دهنده اسانس زيره آلدهيد کومينيک وکومينول به فرمول C10H12O مي باشد و همچنين موادي مثل سيمن، فلالاندرن، کارون و الکل کومينيک به مقادير کم در زيره پيدا ميشود. از اثرات دارويي ذکر شده براي زيره سبز ميتوان به فعاليتهاي ضدباکتريايي آن بر روي باکتري هاي هليکوباکترپيلوري، باسيلوس برويس، انتروباکتر ائروجنژ و اشريشيا اشاره کرد. همچنين داراي اثرات ضد قارچي بوده. هم چنين مشخص شده که اسانس زيره سبز در غلظت هاي 50 و 500 ميلي گرم درميلي ليتر موجب مهار سلولهاي توموري ميگردد (P<0.001). اسانس زيره سبز با داشتن خواص ايمونومدولاتوري ميتواند در درمان بسياري از بيماري هاي التهابي و ايمونولوژيک همچنين به عنوان يک عامل در درمان تومورها و يا به صورت داروي کمکي به کارگرفته شود. افشره زيره درکاهش شدت درد ناشي از نفخ پس از سزارين موثر است. عصاره زيره سبز ميزان قند خون و LDL اکسيد شده را کاهش و فعاليت آريل استرازي آنزيم پاراکسوناز(PNO1) را افزايش داده (P<0.05). از ديکر اثرات زيره ميتوان به خاصيت صفرا بربودن، خاصيت آنتي اکسيداني، ضدعفوني کننده، ضد تشنج، ضدسرطان، مقوي غرائز جنسي، ضدنفخ و دل درد، عرق آور، تحريک هضم، محرک ادرار، اشتها آور، نيرو بخش، و بهبود دهنده زخم اشاره کرد. با توجه به مصرف گياه به عنوان چاشني غذا و توليد در داخل کشور ميتوان از زيره سبز براي درمان بيماريها و کاهش اثرات جانبي داروهاي شيميايي استفاده کرد. که به کاهش خروج ارز از کشور کمک شاياني ميکند.

 
کلید واژه: 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
 
بازدید یکساله 311  
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی