برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

گزارش تجربه و کارکرد بررسي اثرات فارماکولوژي انگور

نوع ارائه: پوستر
نویسنده: حيدري شيرين*,كاظمي فرزانه,حيدري شيما,منعمي عليرضا,سلطاني مقدم رضا
 
 *کميته تحقيقات دانشجويي، دانشگاه علوم پزشکي خراسان شمالي
 
عنوان همایش: همايش تجارت و كاركردهاي مطلوب نظام مراقبت هاي اوليه بهداشتي
نوع همایش:  وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي
حامی:  دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی
زمان:  1391دوره 2
 
 
چکیده: 

گياهان دارويي داراي آثار شناخته شده ضد ميکروبي هستند. کاربردهاي فراوان آنها در درمان بيماري ها، موجب بکارگيري آنها به عنوان داروهاي طبيعي شده است. اين موضوع از يک طرف به علت رويکرد جديد عمومي مردم و از طرف ديگر به علت توجه سازمان هاي بين المللي و ملي مسوول در زمينه بهداشت و درمان در استفاده از داروهاي طبيعي مختلف به جاي شيميايي (که در حال حاضر مورداستفاده قرار مي گيرد) مورد استقبال قرار گرفته است. انگور، از نظر ترکيبات فنلي (اين ترکيبات داراي خواص ضد ميکروبي و آنتي اکسيدان اند) بسيار غني بوده و به عنوان يک آنتي اکسيدان قوي، با قدرت ضد ميکروبي مطرح است. خاصيت ضد ميکروبي عصاره دانه انگور عمدتا مربوط به گروه هاي هيدروکسيل ترکيبات فنلي همچون اسيد گاليک، اسيد پارا کوماريک، اسيد فروليک، اسيد کافيئک، کاتکين، اپي کاتکين، اپي گالوکاتکين گالات، کورستين، کامپفرول، مورين، ترانس رسوراتول، سيانيدين 3- گلوکوزيد و پروآنتوسيانيدين هاي پلي مري است. اين ترکيبات، توانايي نفوذ در غشاء باکتري و واکنش با پروتئين هاي سيتوپلاسمي و سلولي را دارند. بر اساس مطالعات انجام شده حساسيت باکتري هاي گرم مثبت نسبت به عصاره دانه انگور بيشتر از گرم منفي ها است. دانه انگور منبع غني از بيوفلاونوئيدها و پروآنتوسيانيدين ها بوده که داراي اثرات انتي اکسيداني مي باشند. قدرت آنتي اکسيداني پرو آنتروسيانيد ها بسيار (حدودا 50 برابر) بيشتر از ويتامين E و C مي باشد. در يک مطالعه اثر عصاره دانه انگور بر موش صحرايي نر جوان و پير مورد بررسي قرار گرفت که در اين مطالعه عصاره دانه انگور سبب بهبود توانائي شناختي در موش هاي پير گرديد. عصاره دانه انگور به عنوان يک آنتي اکسيدان قوي شناخته شده اي است که بدن را در مقابل پيري زودرس و تحليل رفتن محافظت مي نمايد. آنتي اکسيدان هايي که که در بافت عصبي تجمع ميابند عوامل قوي براي پيشگيري يا درمان اختلالات ناشي از استرس اکسيداتيو هستند. تحقيقات نشان داده اند که مقدار 100 ميلي گرم در کيلوگرم عصاره دانه انگور توانسته است از ايجاد دمانس در مدل تجربي بيماري آلزايمر پيشگيري نمايد. با توجه به مصرف ميوه و توليد در داخل کشور ميتوان از زيره سبز براي درمان بيماريها و کاهش اثرات جانبي داروهاي شيميايي استفاده کرد. که به کاهش خروج ارز از کشورکمک شاياني ميکند.

 
کلید واژه: 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
 
بازدید یکساله 80  
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی