برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

گزارش تجربه و کارکرد بررسی نوع تغذیه کودکان 2تا 5 سال تحت پوشش مراکز بهداشتی درمانی تابعه دانشگاه مشهد در دوران سلامت و بیماری در سال 1389

نوع ارائه: پوستر
نویسنده: تيموري صفيه*,نصيرايي شبنم,تيموري آزاده
 
 *دانشگاه علوم پزشکي مشهد
 
عنوان همایش: همايش تجارت و كاركردهاي مطلوب نظام مراقبت هاي اوليه بهداشتي
نوع همایش:  وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي
حامی:  دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی
زمان:  1391دوره 2
 
چکیده: 

غذا و تغذيه مناسب يکي از فاکتورهاي موثر در تامين سلامتي است و امروزه با توجه به ساختارهاي اجتماعي و فرهنگي و تنوع غذايي اين سوال مطرح است که آيا خانواده علم و فرهنگ مناسبي براي تامين، تهيه، پخت و مصرف صحيح و با کيفيت مواد غذايي را متناسب با شرايط اقتصادي و وضعيت جسماني کودکش دارد؟ با توجه به اثر سوء تغذيه و سيکل معيوب بيماري و سوء تغذيه و نقشي که تغذيه در تامين سلامت کودک در زمينه بهبود رشد و کاهش بار بيماريها و مرگ و مير کودکان دارد ما را بر آن داشت تا به بررسي ميزان آگاهي مادران را در خصوص نحوه تغذيه کودکان 5-2 سال در دوران سلامت و بيماري بپردازيم.
اين بررسي به صورت توصيفي و مقطعي (سال 89) انجام شد و پرسشنامه اي مشتمل بر 15 سوال که پايلوت و اصلاح شده بود جهت بررسي نوع تغذيه کودکان 5-2 سال مراجعه کننده به مراکز بهداشتي درماني تکميل گرديد سپس اطلاعات بررسي، رفع اشکال و آنگاه داده ها وارد نرم افزار
spss شده و مورد آناليز قرار گرفت. در 68.7 درصد موارد تعداد دفعات تغذيه کودکان در دوران بيماري کمتر از دوران سلامت بود 79.9 درصد مادران از تنقلات مثل پفک، چيپس، شکلات، يخمک... به عنوان ميان وعده استفاده مي کردند. بين سواد و شغل مادر و پدر و استفاده از تنقلات فوق ارتباط معني داري ديده نشد 95.5 در صد مادران از غذاي سفره استفاده مي کردند 27.4 درصد مادران در برنامه غذايي کودک خود در طي 2 هفته قبل از سوسيس، کالباس، سس در تغذيه کودکان استفاده کرده بودند. استفاده از آب ميوه صنعتي به ميزان 80.6 درصد بود. استفاده از ميوه ها در گروه سني 5-3سال در 90% فقط روزانه يک سهم بود. %62.6 مادران خوردن غذا در يک ساعت معين را سبب تحريک اشتهاي کودک ميدانستند. %47.4 مادران دادن غذاي يکنواخت و تکراري را علت بي اشتهايي کودکان ذکر کردند. 38.7 درصد مادران بازيگوش بودن کودکشان را دليل بي اشتهايي او ذکر کردند. در 47.8 موارد مادران از غذاي سرخ کردني براي کودک بيشتر استفاده مي کردند. بنظر ميرسد براي بهبود تغذيه خانواده بخصوص کودکان نسبت به آموزش خانواده ها با همکاري سازمان هاي مختلف از جمله صدا و سيما، آموزش و پرورش و سازمان هاي مردم نهاد و... اقدام نمود.

 
کلید واژه: 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
 
بازدید یکساله 82  
 











آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی